Αναμένονται ο ο γεν. γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και ο περιφερειάρχης, ο οποίος βρίσκεται εκτός Κερκύρας και αναμένεται να επιστρέψει εκτάκτως τις επόμενες ώρες
Σε επιφυλακή η Περιφέρεια στην Κέρκυρα
Πολιτική
28/12/2014 | 20:42

Στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμεναρχείου της Κέρκυρας βρέθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί  η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Ν. Πανδή, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της επιχείρησης διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic που φλέγεται από τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κέρκυρας.  Παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοίλης, ο δήμαρχος της Κέρκυρας Κ. Νικολούζος και ο γ. διευθυντής πολιτικής προστασίας της ΠΙΝ ενώ για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο οποίος βρίσκεται εκτός Κερκύρας και αναμένεται να επιστρέψει εκτάκτως τις επόμενες ώρες.

Η κα Πανδή επίσης συγκάλεσε το Συντονιστικό Όργανο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την πιθανή υποδοχή, περίθαλψη, σίτιση και φιλοξενία των διασωθέντων.

Από την σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων της Περιφερειακής ενότητας έτσι ώστε λειτουργήσουν όλα ομαλά ενώ μεγάλη ήταν η προσφορά της Μητρόπολης, των ομάδων διάσωσης, των ξενοδόχων, των ταξιδιωτικών πρακτόρων, των μεταφορέων και των επιχειρηματιών της Κέρκυρας.

Επιπλέον η κα Πανδή ζήτησε τη συνδρομή κάθε πρόσφορου μέσου ώστε η επιχείρηση να έχει αίσιο τέλος.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται στο νησί ο γεν. γραμματέας Πολιτικής  Προστασίας  του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη  Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύσκεψη του ΣΟΠΠ στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer