Λυπάμαι που θα το πω αλλά ως φαίνεται ανίκανοι και αδιάφοροι άνθρωποι να διαχειρίζονται την τύχη του νησιού μας
Σεισμοί Κεφαλονιάς 2014: Θυμός και λύπη
Κοινωνία
28/10/2016 | 15:27

Του Παύλου Παπαδάτου

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου βρέθηκα με κάποιους φίλους ληξουριώτες στοcafe Pero. Τα παράπονά τους πολλά και προς πάσα κατεύθυνση. Όχι μόνο αισθάνονται ότι άπαντες έχουν εγκαταλείψει το Ληξούρι αλλά εύκολα το βλέπει κάποιος και με την πρώτη ματιά. Ένα από τα παράπονά τους είναι ότι ο σεισμός που έκανε τρομερές ζημιές σε δημόσιους χώρους όπως δρόμοι και λιμάνι δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. Είναι επίσης θλιβερό ότι όσοι παλικισιάνοι προσπάθησαν να πάρουν την δεύτερη δόση για την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια τους, τους ζητήθηκε φορολογική δήλωση. Δηλαδή αν κάποιος έχει μείνει στον δρόμο και το σπίτι του είναι χωρίς σκεπή δεν μπορεί να πάρει την βοήθεια να το σκεπάσει γιατί οφείλει στην εφορία ένα ελάχιστο ποσό! Απίστευτα πράγματα. Αυτό όμως που είναι θλιβερό και πραγματικά ασυγχώρητο είναι το γεγονός ότι οι θεσμικοί εκπρόσωποί μας δεν έχουν προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να πάρουν το σύνολο του ποσού των EUR 3 683 320 που χορήγησε η ΕΕ ώστε να αποκαταστήσουν  τις ζημιές στις δημόσιες υποδομές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό κατεβλήθη στο υπουργείο οικονομικών στις 8 Απριλίου 2015 και ενώ είχε προηγηθεί ασφυκτική πίεση προς τον αρμόδιο αυστριακό επίτροπο από τον κύριο Παναγή Καρβούνη που είναι επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα με τον οποίο αυτοπροσώπως είχαμε επισκεφτεί το Ληξούρι μετά τους σεισμούς. Δυστυχώς οι θεσμικοί εκπρόσωποί απορρόφησαν μόνο το ενάμισι εκατομμύριο  ευρώ για τα σχολεία και άφησαν τα υπόλοιπα στο υπουργείο. Έτσι ξαφνικά οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι θυμήθηκαν μετά από τις καταγγελίες που κάναμε ξανά  πριν 1-2 μήνες  ότι υπάρχουν άλλα €2.200.000 ευρώ και στις 20 Σεπτεμβρίου του 2016 έκαναν αίτηση να τους δοθεί παράταση για να εκτελέσουν τα εν λόγω έργα ενώ μπορούσαν να τα είχαν πάρει πριν ενάμισι χρόνο! Στις 24 Οκτωβρίου 2016 η ΕΕ έδωσε μία εξάμηνη παράταση να εκτελεστούν τα έργα ειδάλλως τα χρήματα θα της επιστραφούν.Λυπάμαι που θα το πω αλλά ως φαίνεται ανίκανοι και αδιάφοροι άνθρωποι να διαχειρίζονται την τύχη του νησιού μας. Και είναι να διερωτάται κανείς, πως είναι ποτέ δυνατό ένας και μόνο ιδιώτης να μπορεί να συλλέγει όλες αυτές τις πληροφορίες και να κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες για να βοηθηθεί ο τόπος του και οι θεσμοί εκπρόσωποί μας ούτε καν να εκμεταλλεύονται κάτι που τους προσφέρεται έτοιμο.

Σας επισυνάπτω την αλληλογραφία των θεσμικών μας εκπροσώπων και την αλληλογραφία της ΕΕ που μου κοινοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24.10.2016. Ευελπιστώ τουλάχιστον οι επόμενοι έξι μήνες να είναι οι μήνες αναδόμησης των πληγέντων από το σεισμό δημόσιων υποδομών της Παλικής.(Θα ξυπνήσουν άραγε αυτοί που πρέπει να ξυπνήσουν τώρα που διάβασαν αυτό το κείμενο);

Σημείωση: Για το πρώτο θέμα που απαιτείται φορολογική δήλωση για να πάρουν οι σεισμοπαθείς την δεύτερη δόση βοηθείας περιμένω απάντηση από το γραφείο του υφυπουργού οικονομικών κυρίου Αλεξιάδη εντός των επόμενων ημερών. (Όπως πληροφορήθηκα δεν γνωρίζουν τίποτα)!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer