Όλοι οι κοινωνικοί φορείς και τα κόμματα της Κεφαλονιάς, πρέπει να σταματήσουμε στην γέννησης της κάθε προσπάθεια για την μεταφορά των σκουπιδιών της Ζακύνθου στην Κεφαλονιά.
Ρουχωτάς: Μέσα στις δυστυχίες μας το μόνο που μας μένει είναι να «φάμε» και τα σκουπίδια της Ζακύνθου
Πολιτική
05/08/2014 | 11:39

Με δελτίο τύπου υπό τον τίτλο ‘ ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ” το οποίο δημοσιεύθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την 21η Ιανουαρίου 2014, είχα αποκαλύψει οτι διεξήγοντο “εν κρυπτώ” συζητήσεις μεταξύ του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ Α. Παρίση του Δημάρχου Ζακύνθου και αρμοδίων της διαδημοτικής Επιχείρησης καθαριότητος Κεφαλονιάς για την μεταφορά των σκουπιδιών της Ζακύνθου στην Κεφαλονιά επειδή ο ΧΥΤΑ Ζακύνθου δεν λειτουργούσε.

Παράλληλα είχα καταγγείλει οτι  το εργοστάσιο διαλογής σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Κεφαλονιάς επί δύο χρόνια δεν λειτουργούσε.

          Τέλος είχα καταγγείλει ότι ο χρόνος που απέμενε μέχρι τον κορεσμό του ΧΥΤΑ Κεφαλονιάς ήταν τρία χρόνια παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που υπήρχαν εκτιμούσαν τον  χρόνο κορεσμού του ΧΥΤΑ  σε δύο χρόνια.

Σήμερα, με βάση πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τύπο της Ζακύνθου, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ του Δημάρχου Κεφαλονιάς και του εκλεγμένου Δημάρχου Ζακύνθου Στρατηγού Κολοκοτσα για την μεταφορά των σκουπιδιών της Ζακύνθουστον ΧΥΤΑ Κεφαλονιας

Μάλιστα  ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς φέρεται να έχει δηλώσει ότι ” Πρέπει να διομολογηθούν ενέργειες για να βοηθήσουμε τους Αδελφούς μας Ζακυνθινούς”

ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ (ΣΕΙΣΜΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ) ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΤΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ

 

Αξίζει δε να σημειωθεί οτι

  • Το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ εξακολουθεί να μην λειτουργεί μέχρι σήμερα.
  • Δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση μεταξύ αναδόχου και διαδημοτικής για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων.
  • Με δεδομένο ότι ο ενεργός πληθυσμός της Ζακύνθου το καλοκαίρι είναι πολλαπλάσιος του πληθυσμού της Κεφαλονιάς είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η υποδοχή των σκουπιδιών της Ζακύνθου, έστω και για ελάχιστο χρονικό διάστημα,  θα τινάξει στον αέρα την σημερινή λειτουργία του ΧΥΤΑ και θα υποθηκεύσει τον χρόνο λειτουργίας της όποιας επέκτασης.

Μετά τα παραπάνω όλοι οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς και τα κόμματα της Κεφαλονιάς, πρέπει

  •          οργανωμένα και με αποφασιστικότητα να σταματήσουμε στην γέννησης της κάθε προσπάθεια για την μεταφορά των σκουπιδιών της Ζακύνθου στην Κεφαλονιά
  •          να υποχρεώσουμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στην άμεση και έγκαιρη επέκταση του ΧΥΤΑ

διαφορετικά η τύχη μας θα είναι χειρότερη από τους  γείτονές  πρίν καλά καλά το καταλάβουμε.

 

Ληξούρι 5 Αύγουστου 2014

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

Δημοτικός Σύμβούλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ