Ένα συχνό και ενοχλητικό φαινόμενο, είναι ο κρύος αέρας που περνά κάτω από τις πόρτες και τα παράθυρα, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τη θέρμανση του χώρου μας.
Πώς να μειώσουμε την απώλεια θερμότητας…
Οικολογία
21/04/2011 | 13:31

Αν αισθάνεστε ρεύματα κοντά σε πόρτες και ανοίγματα ή παρ’ ότι έχετε τα παράθυρα κλειστά, παρατηρείτε τις κουρτίνες να κινούνται όταν έξω φυσάει, τότε ο κρύος αέρας περνά μέσα από τις χαραμάδες, και στην ουσία μέρος από τα χρήματα που δίνετε για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο δεν πιάνουν τόπο..

Λύσεις υπάρχουν, είναι απλές και μερικές μάλιστα ανέξοδες. Καταρχήν, τοποθετείστε περιμετρικά σε κάθε κούφωμα μια αυτοκόλλητη αεροστεγανωτική ταινία. Αν δε, είστε διατεθειμένος για μια πιο σταθερή αλλά και πιο ακριβή λύση, τα νέα κουφώματα με διπλά τζάμια προσφέρουν θερμοπροστασία και μειώνουν τις θερμογέφυρες μέσα στο πλαίσιο.

Ελέγξτε κι άλλα σημεία στο σπίτι, απ’ όπου μπορεί να διαφεύγει θερμότητα. Παραδείγματος χάρη, για όσους έχετε τζάκι, όταν η πεταλούδα της καμινάδας του είναι ανοικτή, τότε χάνεται περίπου 8%-10% της θερμότητας του δωματίου.

Επίσης, η ανεμοπροστασία των ανοιγμάτων, στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, μπορεί να μειώσει τη διείσδυση του κρύου αέρα και τις απώλειες. Πως επιτυγχάνεται αυτό ; Με τα εξωτερικά ρολά, και τα συρόμενα παραθυρόφυλλα, καθώς επίσης με τις τέντες, για τις οποίες υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση πως χρησιμεύουν μόνο τις ζεστές ημέρες του χρόνου, για να κρατούν τον εσωτερικό χώρο δροσερό. Λάθος. Ειδικά τη νύχτα και όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, η τέντα αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο συγκράτησης της θερμότητας στο σπίτι. Ένα άλλο επίσης μέσο ανεμοπροστασίας, είναι η τοποθέτηση στο μπαλκόνι φυτών, τα οποία μπορούν να παίξουν κι άλλο ρόλο, πέραν του καλλωπιστικού. Όσο πιο ψηλά είναι, λειτουργούν ανασχετικά στον άνεμο, σαν ένα είδος φράχτη, προστατεύοντας το χώρο σας ακόμη περισσότερο…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer