Ένα σύνηθες πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους που νηστεύουν τουλάχιστον τη Μ. Εβδομάδα είναι τα συνεχές τσιμπολόγημα.
Πώς θα ελέγξετε το ακατάστατο τσιμπολόγημα της Μ. Εβδομάδας
Κοινωνία
14/04/2014 | 17:08

Ένα σύνηθες πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους που νηστεύουν τουλάχιστον τη Μ. Εβδομάδα είναι τα συνεχές τσιμπολόγημα.
Το νηστίσιμα φαγητά δεν μας χορταίνουν με αποτέλεσμα να αναζητάμε όλη την ώρα κάτι να μασουλήσουμε. Το ερώτημα είναι υπάρχει κάποιος τρόπος ή κάποια φαγητά ή τρόφιμα που και είναι στο πνεύμα της νηστείας και μπορούν να μας χορτάσουν καλύτερα. Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν.
Ας δούμε τα πιο αντιπροσωπευτικά :
Ένα σημαντικό συστατικό που μας χορταίνει και λείπει από τη νηστεία είναι η πρωτεΐνη. Αν θέλουμε λοιπόν να χορταίνουμε καλύτερα πρέπει καταρχήν να αναζητήσουμε κάποια νηστίσιμη πηγή πρωτεΐνης. Και ίσως η καλύτερη είναι κατά πρώτο λόγο τα θαλασσινά και κατά δεύτερο τα μανιτάρια Τα θαλασσινά και τα μανιτάρια ψητά ή σοταρισμένα με λαχανικά και κρασί (ακόμη και χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό), θα πρέπει να είναι η συνοδεία σε ότι και αν φάτε το μεσημέρι και το βράδυ. Λαχανικά, όσπρια, λαδερά, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες βραστές, παξιμάδι θα πρέπει να έχουν ως συνοδευτικά μανιτάρια ή θαλασσινά (ακόμη και κονσέρβα).
Ακόμη, μια πολύ καλή και υγιεινή επιλογή είναι το ταχίνι και ο χαλβάς. Μπορεί να έχουν ομολογουμένως πολλές θερμίδες λόγω των λιπαρών τους, αλλά αφενός αυτά είναι καλά λιπαρά αφετέρου είναι προτιμότερο να φάτε κάτι λίγο πιο θερμιδογόνο και να σας χορτάσει, από το να τσιμπολογάτε συνέχεια και τελικά το θερμιδικό αποτέλεσμα να είναι χειρότερο. Βάλτε λοιπόν το πρωί στο ψωμί σας ταχίνι και αν θέλετε κάτι γλυκό μέσα στην ημέρα, φάτε λίγο χαλβά.
Αν λοιπόν η νηστεία σας οδηγεί σε συνεχές τσιμπολόγημα κάντε μικρές αλλαγές και προσθήκες στη διατροφή σας και συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

nhsteia2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia