Σας περιμένουμε οικογενειακώς να περπατήσετε, να διδαχθείτε, να αγναντέψετε, να ψυχαγωγηθείτε και να γνωρίσετε τελικά τον τόπο μας
Πρόσκληση για ορεινή περιπατητική διαδρομή από το Σύλλογο Καμιναράτων
Κοινωνία
16/08/2016 | 10:01

Ο Σύλλογος των απανταχού Καμιναράδων ο Προφήτης Ηλίας σας προσκαλεί  την Παρασκευή 19/8/2016 και ώρα έξι το απόγευμα  να συγκεντρωθείτε στο γήπεδο Καμιναράτων,  στην θέση Αετόσταση για ένα μαγευτικό οδοιπορικό στον χώρο και στον χρόνο, στο χθες και το σήμερα, στην φύση και στην ιστορία μιας περιοχής αντικειμενικά από της ωραιότερες του νησιού μας.

Ένα περιπατητικό μονοπάτι θα αποτελέσει τον οδηγό σε μέρη, πανέμορφα, κατάφυτα, απόκρημνα, ξεχασμένα θαρρείς, αόρατα στο βλέμμα της εξέλιξης , ζωτικά φιλόξενα για τους λάτρεις της φύσης και τους θηρευτές της περιπέτειας.

Η πορεία μας διέρχεσαι από την Ιερά Μονή Ταφιού, σταματά για δυο ανάσες δροσιάς, στην εκπληκτική Μονή  Κηπουραίων, με την ανυπέρβλητη θέα και την μοναδική ιστορία, καταλήγωντας εκεί όπου το άγριο ορεινό στοιχείο, απαλύνει αναπόφευκτα, μερεύει ιδανικά στο βαθυγάλανο της θάλασσας. Στο ακρωτήρι της Σχίζας.

Ιχνηλατώντας τον δρόμο, αναζητούμε μοιραία, όλα εκείνα τα ωραία και αληθινά, που ξεχάστηκαν, παραμελήθηκαν και απαξιώθηκαν στο πέρασμα των  καιρών. Όλα εκείνα που αποτελούν, την μνήμη, την ταυτότητα και την φυσιογνωμία του νησιού μας  αλλά και κομμάτι του εαυτού μας, της συνείδησης και της ανθρωπιάς μας και θάφτηκαν στις πέτρες και τα συντρίμμια της  «προόδου και του πολιτισμού μας». 

Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη αποτυπώνεται έκδηλα στην παραμελημένη, λογγωμένη περιοχή της Μονή Ταφίου. Ενός τόπου, ιερού, που αποτελεί κόσμημα για το νησί μας και ικανό δέλεαρ προσέλκυσης επισκεπτών διεθνώς. 

Ο ιερός χώρος της Μονής στέκει εκεί, εκπέμποντας, από τα ερείπια και τα συντρίμμια, την δύναμη και την αίγλη του παρελθόντος, ζητώντας βουβά με την ενέργεια που διατηρεί ακόμη ακόμη, εγκλωβισμένη στην πέτρα, στο χώμα, στην μνήμη των προγόνων μας, την θέση και την παρουσία που της αξίζει.

Σας περιμένουμε οικογενειακώς να περπατήσετε, να διδαχθείτε, να αγναντέψετε, να ψυχαγωγηθείτε και να γνωρίσετε τελικά τον τόπο μας.

Αυτοί που δεν επιθυμούν να περπατήσουν την διαδρομή, των περίπου 2,5-3κμ μπορούν να φέρουν το όχημά τους και να συνεισφέρουν μαζί με τους διοργανωτές στην παραλαβή και επιστροφή των   οδοιπόρων από το ακρωτήριο της Σχίζας, περιμένοντας την ολοκλήρωση της διαδρομής, στο κιόσκι στα Κηπούρια.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

aksiotheato boyno endiaferon im tafioy khporia2 khpoyria kioski (1) kioski 2 kioski sto monopati (1) kioski sto monopati kioski monh3 monopati sxiza tafio3 tafiou 3 thea trypes fylakshs 2 trypes fylakshs απο ψηλά 2 απο ψηλά θεα μονη ταφίου

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer