Με λαμπρότητα θα εορταστεί στο νομά μας η 149η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Διαβάστε όλο το πρόγραμμα
To πρόγραμμα εορτασμού της Ένωσης των Επτανήσων
Κοινωνία
21/05/2013 | 10:16

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων από το πρωί της Δευτέρας 20ης Μαΐου 2013 μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 21ης  Μαΐου 2013.

ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2013

Χαιρετισμός με κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εθνικών Εμβατηρίων στους δρόμους της πόλης.

Ώρα 08:00.:

Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:00.:

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα.

Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου Τζαννάτου Ευτυχία.

Ώρα 11:00.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών.

Ώρα 11:30.: Παρέλαση προ των επισήμων, των θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, σπουδαστών, μαθητών των σχολείων του Δήμου Αργοστολίου, προσκόπων, οδηγών, του Λυκείου Ελληνίδων, φορέων κ.λ.π., με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλλονιάς στο χώρο της πλατείας Αργοστολίου.

Μετά το πέρας της παρέλασης θα δοθεί δεξίωση στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες του Νομού μας.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κύριος Γεράσιμος Πολλάτος με αναπληρώτρια την καθηγήτρια φυσικής αγωγής κυρία Θάλεια Αντωνάτου.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μ. Κλαουδάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο 2671360530.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 21ης Μαΐου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου συνδιοργανώνουν μουσικοχορευτική εκδήλωση- αφιέρωμα στην Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 20.30 στην οποία συμμετέχουν τα Λύκεια Ελληνίδων από τα παραρτήματα Αργοστολίου, Καλαμάτας και Κατερίνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και οι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι «Ιόνιος Πνοή» και «Αιγιαλός» Σάμης συνδιοργανώνουν μουσικοχορευτική – θεατρική εκδήλωση με ζωντανή μουσική, για την ανάδειξη στοιχείων του Επτανησιακού πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση σε χορούς, τραγούδια και σατυρικά δρώμενα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Κερκυραϊκός Σύλλογος «ΛΑΟΔΑΜΑΣ» με χορευτικό συγκρότημα και ορχήστρα.. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer