Το νέο μουσείο αναμένεται να κατασκευαστεί στο οικόπεδο του εγκαταλειμμένου εργοστασίου της ΔΕΗ
Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ζακύνθου
Πολιτισμός
29/06/2016 | 11:04

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ζακύνθου, στην περιοχή Λαζαρέτα, στην πόλη του νησιού.

Το νέο μουσείο αναμένεται να κατασκευαστεί στο οικόπεδο του εγκαταλειμμένου εργοστασίου της ΔΕΗ, λίγο έξω από την πόλη της Ζακύνθου. Γι αυτόν τον λόγω πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Βλαζάκη. Στην συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα της παραχώρησης του παλιού εργοστασίου ηλεκτρισμού από τη ΔΕΗ για την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ζακύνθου, όπου αναμένεται να εκτεθούν μεταξύ άλλων και τα ευρήματα του ισπανικού ναυαγίου.

Για την δημιουργία του μουσείου, μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ανέφερε: «Στη Ζάκυνθο του Πολιτισμού από τις πρώτες προτεραιότητες είναι η λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου. Σ’ αυτό θα εκτεθούν όλα τα ευρήματα του Ισπανικού Ναυαγίου του 16ου αιώνα, καθώς και μέρη του πλοίου που θα ανασυρθούν – εκθέματα μοναδικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της μεσόγειου για κάθε επισκέπτη. Θα εκτεθούν, επίσης, όλα τα ευρήματα που βρίσκονται στις αποθήκες της αρχαιολογικής υπηρεσίας του νησιού από τη δεκαετία του 70».

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής θέλησε να «ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση και το μεγάλο ενδιαφέρον τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη», σημείωσε ότι «ο δρόμος είναι μακρύς ως την τελική επίτευξη του στόχου, όλοι πρέπει να βοηθήσουν συντονισμένα» και κατέληξε: «Από την κυβέρνηση της Αριστεράς έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα και θα συνεχίσουμε».

Τέλος, σημειώνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει αυτοψία του χώρου από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer