Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις – κατά περίπτωση- κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και άλλα αδικήματα.
Προφυλακίστηκαν και οι «πέντε» με τη κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών στη Κεφαλονιά
police
Δημοφιλή
11/09/2016 | 08:46

Προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι που την περασμένη βδομάδα και μετά από συντονισμένη έρευνα, του Τμήματος Ασφάλειας Αργοστολίου συνελήφθησαν με την κατηγορία εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Κεφαλονιά. Παρά τη προσπάθεια των συνηγόρων υπεράσπισης να πείσουν ότι πρόκειται απλά για χρήστες ναρκωτικών ουσιών, εντέλει και οι πέντε προφυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την μελέτη και την αξιολόγηση των στοιχειών που συγκεντρώθηκαν προέκυψε ότι μέλη της εγκληματικής ομάδας ήταν πέντε άτομα, από τα οποία τρείς υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 29 και 31 ετών και δύο ημεδαποί ηλικίας 30 και 46 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 17 άτομα, χρήστες.

Η δράση της ομάδας εντοπίζεται στην αποκλειστική πώληση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, ενώ τα μέλη της ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητα τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις – κατά περίπτωση- κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και άλλα αδικήματα.

Ειδικότερα, η αστυνομική επιχείρηση που κλιμακώθηκε χθες (08-09-2016) στην Κεφαλονιά είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα οι δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 29 και 31 ετών καθώς και οι δύο ημεδαποί ηλικίας 30 και 46 ετών.

Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και άλλους χώρους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των (9.460) ευρώ
  • ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης
  • ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο καθώς και
  • (12) κινητά τηλέφωνα

Την προανάκριση και τις πολυήμερες έρευνες πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν οι κ.κ. Κώστας Ζαπάντης, Γιάννης Κουρούκλης, Παναγής Καππάτος και Θανάσης Αυγερινός.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer