Ο Δήμος θα μεριμνήσει, ώστε να βρεθεί λύση για την στέγασή τους.
Προσωρινά μη κατοικήσιμα 75 κτήρια στο Αίγιο
Κοινωνία
11/11/2014 | 10:11

Τουλάχιστον 75 κτήρια στο Αίγιο κρίθηκαν μη κατοικήσιμα από τα κλιμάκια μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων τα οποία ξεκίνησαν  τους ελέγχους στα κτήρια που υπέστησαν ζημιές από την σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί ότι 75 κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν προσωρινά ως μη κατοικήσιμα, μέχρι να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Όσον αφορά στους ενοίκους των σπιτιών αυτών ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι ο δήμος θα μεριμνήσει, ώστε να βρεθεί λύση για την στέγασή τους.

Παράλληλα ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 750 αιτήματα για ελέγχους κτηρίων που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά όπως εκτίμησε, ο αριθμός αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Τέλος, με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο ζητεί την κήρυξη του δήμου Αιγιαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον χαρακτηρισμό του ως σεισμόπληκτου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer