Κανένα μέρος δεν θα μείνει ανέγγιχτο από την προσφυγική κρίση. Ίσως ούτε η Κεφαλονιά
Προσφυγικό: Η κυβέρνηση έχασε το παιγνίδι
Ανδρεας Κωνσταντατος
02/03/2016 | 19:33

kwnstantatosΤου ΑΝΔΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

Κανενα μέρος δεν θα μείνει ανέγγιχτο απο την προσφυγική κριση. Ισως ούτε η Κεφαλονια, καθως εκατοντάδες χιλιάδες προσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στις τουρκικές ακτές και αναμένεται να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα μας στο Αιγαίο τα επόμενα δυο τρία χρονια θα παραμείνουν στο ελληνικό έδαφος.
Οπως ανακοίνωσε στους εμβρόντητους δημάρχους, ο αρμόδιος υπουργός Γιαννης Μουζαλας , η Ελλάδα απο χώρα transit μετατρέπεται πλέον σε χώρα εγκατάστασης τους , αφου τα σύνορα στην Ειδομενη θα παραμείνουν κλειστά για χρονια.
Η δραματική αλλαγή πολιτικης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο προσφυγικό γίνεται πριν τη σύνοδο κορυφής και πριν τη συνάντηση Τσιπρα με Μερκελ και Νταβούτογλου, όποτε ανακύπτει ενα ερώτημα , ποσο μπορει να πιέσει η ελληνική πλευρά για να μην γίνει τελικά , η χώρα ενα ατελείωτο κέντρο παραμονής προσφύγων.
Φαινεται , ομως πως η κυβερνηση εγκλωβισμένη στην πολιτικη των “ανοικτων συνορων” αδυνατεί να ελέγξει τωρα τη ροη των προσφύγων και υποκύπτει στην άτεγκτη στάση των χωρών του βαλκανικού δρόμου , παρα τη στήριξη που εχει απο τη Γερμανία.
Ετσι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κριση, που, οπως ειπε ο κ. Μουζαλας “ειναι σαν σεισμός ,πυρκαγιά και πλημμύρα μαζϊ ” γίνεται πια αμυντικός και οδηγείται στη δημιουργία τωρα κέντρων μονιμότερης εγκατάστασης προσφύγων, σε όλη τη χώρα.
Υπολογίζεται οτι πανω απο 200 000 προσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβιστούν στη χώρα τους επόμενους μήνες, αν δεν ανοίξουν ξανά τα σύνορα, όποτε ας ετοιμαστούμε όλοι με σθένος , υπομονή αλλα και με αισθήματα αληθινής φιλοξενίας, προς τους ανθρώπους που υποφέρουν ,να διαχειριστούμε ακόμα μια αποτυχία της κυβέρνησης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer