Προσφυγές υποβλήθηκαν στο ΣτΕ, με τις οποίες ζητείται να ακυρωθούν προεδρικά διατάγματα, που επέφεραν διάφορες τροποποιήσεις στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Προσφυγές για ακύρωση του σχεδίου «Αθηνά»
Κοινωνία
06/08/2013 | 21:54

Προσφυγές υποβλήθηκαν στο ΣτΕ, με τις οποίες ζητείται να ακυρωθούν προεδρικά διατάγματα, που σε εκτέλεση του σχεδίου «Αθηνά» επέφεραν διάφορες τροποποιήσεις (συνενώσεις, καταργήσεις τμημάτων, μετονομασίες, ιδρύσεις νέων τμημάτων κλπ) στα ΤΕΙ Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στις προσφυγές υποστηρίζεται ότι παραβιάζονται διάφορες συνταγματικές διατάξεις, που κατοχυρώνουν την αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ, την επαγγελματική ελευθερία και συμμετοχή στην οικονομική ζωή, την αρχή της αναλογικότητας, την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος κ.λπ.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι σε διάφορα τμήματα γίνεται κατακερματισμός του γνωστικού αντικειμένου, δημιουργείται ασάφεια και σύγχυση ως προς τίτλους σπουδών αλλά και την άσκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, ότι υποβαθμίζεται το επίπεδο σπουδών, εμποδίζεται η μεταπτυχιακή εκπαίδευση, που ήθελαν οι φοιτητές να κάνουν, ενώ από διάφορους επαγγελματικούς φορείς υποστηρίζεται ότι δημιουργείται σύγχυση για επαγγελματικά δικαιώματα, που σε κάποιες περιπτώσεις μένουν αρρύθμιστα.

Τις προσφυγές υπέβαλαν καθηγητές και φοιτητές διαφόρων ΤΕΙ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων, η Επαγγελματική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών και άλλοι φορείς.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer