Ανάπτυξη, οικονομία, εργασία, κοινωνική συνοχή, αλλά και η ταχύτερη έξοδο από την κρίση στις προτεραιότητες του αντιπροέδρου
Προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ ο Βενιζέλος
Πολιτική
18/08/2013 | 11:11

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του κόμματος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών στο Vilnius της Λιθουανίας, για το άτυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων που οργανώνει η λιθουανική προεδρία της ΕΕ.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων καθώς και με ηγετικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, με το οποίους θα συζητήσει το μείζον θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση της χώρας οι οποίοι αποτελούν και την βάση της Επικαιροποιημένης Προγραμματικής Συμφωνίας, με την οποία θα πορευθεί η Κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του κόμματος, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις πολιτικές για:

-“Τις αναπτυξιακές προτεραιότητες στους Τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, των υποδομών, αλλά και του τουρισμού και της ναυτιλίας.

-Τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, στην ελληνική παραγωγή, με αιχμή της μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-Την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μετά την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών

-Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με αλλαγές στο φορολογικό, το ” κανονικό ευρωπαϊκό κράτος”, την επιτακτική ανάγκη για μικρότερο ενεργειακό κόστος κ.α.

Αλλά και

-Στην διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής με μέτρα ανακούφισης των ανέργων, προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και την διόρθωση μέτρων που θίγουν ιδιαίτερα το κοινωνικό σύνολο χωρίς να αποδίδουν στην οικονομία (π.χ. φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης)”.

Επίσης, στελέχη του κόμματος τονίζουν ότι θα δοθεί έμφαση στις προοπτικές ενίσχυσης της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση, με την διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα μετέχουν και κυβερνητικά στελέχη του Κινήματος με αιχμή τα αναπτυξιακά και κοινωνικά υπουργεία, καθώς και οι υπεύθυνοι των αντίστοιχων Τομέων του Κινήματος.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer