Στη δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών έχει αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεύτερη και τρίτη τη Χρυσή Αυγή.
Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Pulse
Πολιτική
24/01/2013 | 10:07

Στη δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών έχει αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεύτερη και τρίτη τη Χρυσή Αυγή. Σε χαμηλά ποσοστά εξακολουθούν να κινούνται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 20%
ΣΥΡΙΖΑ 21,5%
ΠΑΣΟΚ 6,5%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12%
ΔΗΜΑΡ 4%
ΚΚΕ 5%

Η δημοσκόπηση της εταιρείας δείχνει ότι η ψαλίδα των δύο μεγαλύτερων κομμάτων κλείνει καθώς η ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένη κατά μία μονάδα (από 19% στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δύο μονάδες (είχε 23,5%).

Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερή στο 12%. Την τέταρτη θέση στη δημοσκόπηση κατέχουν οι αναποφάσιστοι με 9%. Μικρή αύξηση μισής μονάδας εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΚΚΕ είναι σταθερό στο 5%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, χωρίς άκυρο/λευκό/αποχή, η εκτίμηση των ποσοστών των κομμάτων είναι:

ΝΔ 22,5%
ΣΥΡΙΖΑ 24%
ΠΑΣΟΚ 7,5%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13,5%
ΔΗΜΑΡ 4,5%
ΚΚΕ 5,5%
ΆΛΛΟ 6,5%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 10,5%

Πρωθυπουργία

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ανάμεσα σε Σαμαρά-Τσίπρα εμφανίζεται ο… κανένας που συγκεντρώνει 46%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 29% των προτιμήσεων (από 26% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 22% (από 23,5%).

Δημοφιλία πολιτικών

Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43% θετικές γνώμες, και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 34%. Ο Πάνος Καμμένος λαμβάνει 26%, και η Αλέκα Παπαρήγα έχει 24%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προτελευταίος με 22% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer