Ο Ε.Α.Σ. ενημερώνει σχετικά με την προστασία του ελαιόκαρπου από τον δάκο, ώστε να αποφευχθούν τα περσινά καταστροφικά αποτελέσματα της δακοπροσβολής.
Πριν ο δάκος «θερίσει» τις ντόπιες ελιές
Κοινωνία
04/09/2015 | 00:11

Ο Ε.Α.Σ. ενημερώνει σχετικά με την προστασία του ελαιόκαρπου από τον δάκο, ώστε να αποφευχθούν τα περσινά καταστροφικά αποτελέσματα της δακοπροσβολής.
Το πρόβλημα του δάκου εκτός από εντομολογικό και γεωργό-οικονομικό είναι και πρόβλημα οικολογικό και δημόσιας υγείας. Η οικολογική του διάσταση μεγεθύνεται λόγω της έκτασης που έχει πάρει η ελαιοκαλλιέργεια στα νησιά μας. Το ανθρωπογενές περιβάλλον της ελαιοκαλλιέργειας σχεδόν ταυτίζεται με το φυσικό περιβάλλον. Χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ η εφαρμογή ορθής γεωργικής πρακτικής ώστε να μη δηλητηριάζουμε και αποσταθεροποιούμε τα οικοσυστήματα από τα όποια εξαρτάται και η επιβίωση μας. Ο σημερινός τρόπος προστασίας της ελαιοπαραγωγής με τους δολωματικούς ψεκασμούς παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες που αφορούν τον τρόπο εφαρμογής, την αναποτελεσματικότητα και την αναγκαστική διαχείριση εντομοκτόνων δηλητηρίων.
Επομένως, παρά την αναγκαία κρατική φροντίδα η προστασία του ντόπιου ελαιόκαρπου είναι και ιδιωτικό πρόβλημα του κάθε ελαιοπαραγωγού. Συνίσταται στους ντόπιους ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι επιθυμούν να επιτύχει το ζητούμενο και εφικτό σήμερα «πρασίνισμα» της φετινής ελαιοπαραγωγής τους να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.
Ο Ε.Α.Σ. προτρέπει τον Κεφαλλονίτη και Θιακό Ελαιοπαραγωγό να μην αφήσει το δάκο να δράσει ανενόχλητος. Χρησιμοποιήστε την γνώση που παρέχεται δωρεάν από τον Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι για να σώσετε την σοδειά σας και να προφυλάξτε την υγεία σας και την υγεία των άλλων.
Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer