Στη Βουλή είναι στραμμένα όλα τα πολιτικά βλέμματα καθώς στις 19:00 το απόγευμα αρχίζει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Πράξη πρώτη για την προεδρική εκλογή
Πολιτική
17/12/2014 | 11:20

Στη Βουλή είναι στραμμένα όλα τα πολιτικά βλέμματα καθώς στις 19:00 το απόγευμα αρχίζει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει 164 με 165 ψήφους, δηλαδή περίπου 10 περισσότερες συγκριτικά με την συμπολιτευόμενη πλειοψηφία, αριθμός που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εχέγγυο για τις επόμενες δυο ψηφοφορίες.

Κρίσιμο ερώτημα παραμένει τι θα πράξουν οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές, καθώς μπορούν γείρουν την πλάστιγγα για τη συγκέντρωση των 180 ψήφων που απαιτούνται στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε στη δεύτερη είτε στην τρίτη ψηφοφορία, και αν υπάρχει συναινετική διαδικασία, άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος Βασίλης Οικονόμου.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα οι ανεξάρτητοι Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Νταβρής, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης και Παναγιώτης Μελάς και η Κατερίνα Μάρκου.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει πως δεν θα ψηφίσουν τον κ. Δήμα και κανένα εξ αυτών δεν προτίθεται να προτείνει ανθυποψήφιο, με πιθανή εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.

Στις ψηφοφορίες θα λάβουν μέρος και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως και ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας, κατόπιν σχετικές άδειας που έδωσαν οι εισαγγελικές Αρχές. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως η ΧΑ θα προτείνει τον προφυλακισμένο ηγέτη της, Νίκο Μιχαλολιάκο, ως υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές θα έχουν το δικαίωμα είτε να αναφωνήσουν το όνομα του κ. Δήμα είτε να ψηφίσουν «παρών». Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αρνητικής ψήφου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer