Συνεχόμενες πολιτιστικές δράσεις για την βιβλιοθήκη του Ληξουρίου.
Πετυχημένες παρεμβάσεις του Ιακωβάτειου βιβλιοθήκης στο Ληξουριώτικο καρναβάλι
Πολιτισμός
10/03/2016 | 11:16

Πετυχημένη, κατά γενική ομολογία, ήταν η «παρέμβαση» της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης στα αποκριάτικα δρώμενα του Ληξουριού. Θέλησε να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μέσα σ’ ένα όμορφο περιβάλλον να ξεδιπλώσουν τις καλλιτεχνικές κλίσεις τους και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους αλλά και να δοκιμαστούν στο ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα.
Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας 7 Μαρτίου δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο Ληξουριού και συμμετείχαν στο εργαστήρι μάσκας κάτω από την καθοδήγηση του Γερ. Σ. Γαλανού, αναπληρωτή αντιπροέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορταστική με μουσική και χαρούμενες φωνές η εικαστικός κ. Μαρία Σαουλίδου κατεύθυνε τα παιδιά στο να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και τη γνώση τους, ζωγραφίζοντας γύψινες μάσκες και ξύλινους αρλεκίνους με τέμπερες και χρώματα. Παράλληλα, με εμψυχώτρια την κ. Μαρία Παλιόγιαννη οργάνωσαν και συμμετείχαν τα παιδιά σε ομαδικά παιχνίδια με παντομίμα κ.λπ., αποδεικνύοντας τον αυθορμητισμό τους και την αποτελεσματικότητά τους σε θέματα επικοινωνίας και συνεργασίας.
Η Διευθύντρια και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης ευχαριστούν όλους τους παραπάνω, καθώς επίσης τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής κ. Ρίτα Μουρελάτου και κ. Άννη Μοσχονά για τη βοήθεια τους και τον κ. Γιώργο Κατσιβέλη για τη στήριξη από την πλευρά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Ξεχωριστά, προφανώς, ευχαριστούν τα παιδιά, στους οποίους και εύχονται Καλή πρόοδο στα μαθήματά τους.

Η Ιακωβάτειος τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη:
1. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα διοργανώσει την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, εκδήλωση στην αίθουσα του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ με ομιλία και μουσικό πρόγραμμα, και
2. με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23 Απριλίου) θα ετοιμάσει μέσα στον Απρίλιο Γιορτή για το Βιβλίο στο χώρο έξω από την προκατασκευασμένη αίθουσα.
Γι’ αυτά θα υπάρξει έγκαιρα αναλυτική ενημέρωση και πρόσκληση.

 

Για το Εφορευτικό Συμβούλιο
Πέτρος Πετράτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer