Σε παλιά κτήρια, κυρίως στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ κατά μήκος του οδικού δικτύου και ειδικότερα στον δρόμο Πλωμαρίου- Μελίντας υπήρξαν μικρές κατολισθήσεις
Περιορισμένης έκτασης ζημιές από τους σεισμούς στη Λέσβο
Κοινωνία
06/12/2014 | 16:56

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα, έπειτα από εντολή της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Βορείου Αιγαίου προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε από τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ωρών στην περιοχή.

Από τους σεισμούς, που έγιναν αισθητοί σε όλη τη Λέσβο, σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές σε παλιά κτήρια, κυρίως στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ κατά μήκος του οδικού δικτύου και ειδικότερα στον δρόμο Πλωμαρίου- Μελίντας υπήρξαν μικρές κατολισθήσεις, σε ήδη επιβαρυμένο από τις βροχές δρόμο και όπου συχνά παρατηρούνται κατολισθήσεις, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία. Επίσης, στην Αστυνομία και στο κέντρο υγείας Πλωμαρίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Λέσβου Στρατής Κύτελης οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο ίδιος αν και εμφανίσθηκε καθησυχαστικός τόνισε πως η Περιφέρεια παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη σεισμική δόνηση εκδηλώθηκε στις 3:45 σήμερα το πρωί και ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 244 χιλιόμετρα ανατολικά- βορειανατολικά της Αθήνας, στον υποθαλάσσιο χώρο 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και ειδικότερα 4 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου. Ακολούθησε σειρά σεισμικών δονήσεων με μεγαλύτερη αυτή στις 8:25 το πρωί μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο στον ίδιο εστιακό χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia