Πιο συγκεκριμένα στην κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν συνολικά 294 βουλευτές, εκ των οποίων τα 286 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, τα 5 άκυρα και τα 3 λευκά.
Παραπομπή Παπακων/νου – Τα παράδοξα της ψηφοφορίας
Πολιτική
18/01/2013 | 08:59

Χωρίς εκπλήξεις το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται τελικά σε Προανακριτική Επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα παράδοξα της μυστικής ψηφοφορίας. Η αντιπολίτευση ψήφισε την κυβερνητική πρόταση για την παραπομπή του πρώην υπουργού αφού συνολικά είπαν «ναι» 265 βουλευτές με την κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων να είναι στους 164 βουλευτές.

Επίσης η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου ψηφίστηκε από 80 βουλευτές, δηλαδή τον διπλάσιο αριθμό της συνολικής κοινοβουλευτικής δύναμης των δύο κομμάτων που φτάνει τους 37 βουλευτές.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα

Πιο συγκεκριμένα στην κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν συνολικά 294 βουλευτές, εκ των οποίων τα 286 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, τα 5 άκυρα και τα 3 λευκά.

Υπέρ της πρότασης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την παραπομπή του ψήφισαν υπέρ 265 βουλευτές, κατά 6 βουλευτές και «παρών» 3 βουλευτές.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ 129 βουλευτές, κατά 26 βουλευτές και «παρών» 4 βουλευτές.

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων – Χρυσής Αυγής ψήφισαν υπέρ 110 βουλευτές, κατά 28 βουλευτές και «παρών» 3 βουλευτές.

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο

Στην κάλπη για την παραπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου ψήφισαν συνολικά 225 βουλευτές, εκ των οποίων 154 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 15 άκυρα και 56 λευκά.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ 124 βουλευτές, κατά 24 βουλευτές και «παρών» 2 βουλευτές.

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων – Χρυσής Αυγής ψήφισαν υπέρ 104 βουλευτές, κατά 23 βουλευτές και «παρών» 1 βουλευτής.

Στην κάλπη για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου ψήφισαν συνολικά 224 βουλευτές, εκ των οποίων 107 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 14 άκυρα και 103 λευκά.

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων – Χρυσής Αυγής υπέρ ψήφισαν 80 βουλευτές, κατά 19 βουλευτές και «παρών» 8 βουλευτές.

Στην κάλπη για την παραπομπή του Λουκά Παπαδήμου ψήφισαν συνολικά 221 βουλευτές, εκ των οποίων τα 103 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 7 άκυρα και 111 λευκά.

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων – Χρυσής Αυγής υπέρ ψήφισαν 63 βουλευτές, κατά 34 βουλευτές και «παρών» 6 βουλευτές.

Ψηφοφορία για γέλια και για κλάματα

Στο παρά πέντε της ψηφοφορίας οι βουλευτές αντιπαρατέθηκαν για τα ψηφοδέλτια και τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστήριξαν πως θα πρέπει να είχαν διατυπωθεί διαφορετικά οι προτάσεις παραπομπής για κάθε πολιτικό πρόσωπο.

Εν μέσω αντεγκλήσεων χρειάστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση για περίπου μία ώρα προκειμένου οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι να ενημερωθούν και να συμφωνήσουν, ενώ υπήρχε πρόταση να τυπωθούν νέα ψηφοδέλτια από την αρχή. Τελικά η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και έγινε με τα ίδια ψηφοδέλτια και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις ενστάσεις τους επί της διαδικασίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αν και επέμεινε ότι τα ψηφοδέλτια πρέπει να αναφέρουν το όνομα του εγκαλούμενου και από κάτω τα αδικήματα, είπε δεν χρειάζονται περιττές εντάσεις και μπορεί το Σώμα να τοποθετηθεί.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι ο τύπος των ψηφοδελτίων θυμίζει τα ομοιόμορφα ψηφοδέλτια της εκλογής του Χρ. Σαρτζετάκη, υποστήριξε δε πως επιχειρείται αποτροπή παραπομπής των προσώπων που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση και γι αυτό οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ψηφίσουν σε κάθε ψηφοδέλτιο όλες τις προτάσεις.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Σπύρος Χαλβατζής είπε ότι τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να αναφέρουν το κάθε ένα το όνομα του εγκαλούμενου και από κάτω τα αδικήματα που συνολικά προτείνονται από τα κόμματα για την συγκρότηση Προανακριτικής. Δήλωσε όμως ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία.

Πηγή: real.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer