Θεωρούμε επιβεβλημένη την προστασία των πολύτιμων θησαυρών παράδοσης, ιστορίας, μνημών και γνώσης που διαφυλάττονται στα βιβλία και όλα τα γραπτά
Παρέμβαση Κουρή στον Αρβανιτόπουλο για την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη
Πολιτισμός
17/04/2014 | 17:15

Προς:

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας έχουμε πολλαπλά επισημάνει ότι οι κάτοικοι των νησιών μας βιώνουν μια δυσχερή πραγματικότητα εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών, που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές πλήττοντας σοβαρά όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας.

Ειδικά ο ευαίσθητος και λίαν σημαντικός χώρος της παιδείας έχει δεχτεί σωρεία επιπτώσεων που αφορούν τόσο τις καταστροφές των σχολικών μονάδων καθ΄ αυτών, όσο και των υποστηρικτικών τους δομών, όπως οι βιβλιοθήκες που συνιστούν πηγή πληροφόρησης, γνώσης και εκπαίδευσης για τους μαθητές.

Με γνώμονα τα παραπάνω παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη τα αιτήματα και τις προτάσεις  των εκπροσώπων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ληξουρίου, καθώς η εν λόγω Βιβλιοθήκη συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής φυσιογνωμίας της περιοχής και άρρηκτα συνδεμένο με την παιδεία, την ευημερία και την ανάταση της περιοχής μας.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την προστασία των πολύτιμων θησαυρών παράδοσης, ιστορίας, μνημών  και γνώσης που διαφυλάττονται στα βιβλία και όλα τα γραπτά τα οποία διατηρούνται στην βιβλιοθήκη καθώς συνιστούν τμήμα της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

Άλλωστε με την υπ.αριθ.: 37-4/2014 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχουμε καταδείξει το θέμα και τασσόμαστε καταφανώς υπέρ των θέσεων και ζητουμένων των αρμοδίων της Ιακωβατείου.

Ως εκ τούτου, επικαλούμενοι την κατανόηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να υπάρξει άμεση του θέματος και θετική διαχείρισή του.

Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ  ΚΟΥΡΗΣ

iakwbateios (2)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer