«Να μπει τέρμα στις ανώνυμες – συκοφαντικές καταγγελίες και να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που τις προωθεί» απαίτησαν με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικοί και γονείς
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια από την ΕΛΜΕΚΙ (βίντεο)
Κοινωνία
15/02/2016 | 16:25

«Να μπει τέρμα στις ανώνυμες – συκοφαντικές καταγγελίες και να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που τις προωθεί» απαίτησαν με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης εκπαιδευτικοί και γονείς. Όπως τόνισαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ-ΚΙ, της Ένωσης Γονέων Κεφαλονιάς, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Κεραμειών αλλά και του Συλλόγου Διδασκόντων του εν λόγω σχολείου, είναι απαράδεκτο γεγονός ανώνυμη καταγγελία σε βάρος εκπαιδευτικού η οποία παραπέμφθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς για διερεύνηση.

Την ώρα που ο «μασκοφόρος», χωρίς κανένα στοιχείο και με παντελώς ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, ρίχνει «λάσπη στον ανεμιστήρα», υβρίζει, συκοφαντεί, εκβιάζει και απειλεί, είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας να παραπέμπει την αναφορά. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν από τη ΔΔΕ Κεφαλονιάς, να μην μετατρέψει τον υβριστή σε κατήγορο και να μην προχωρήσει σε κλήση σε απολογία του εκπαιδευτικού.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η αποδοχή ανώνυμων καταγγελιών σαν βάση για διερεύνηση (κάτι που προβλέπεται από το εκσυγχρονισμένο – πιο αντιδραστικό νέο πειθαρχικό δίκαιο), μετατρέπει όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών και των δημόσιων υπάλληλων σε εν δυνάμει υπόπτους. Ο κάθε ένας, κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία ή την ψευδωνυμία, μπορεί να θίγει ασύδοτα την τιμή και την υπόληψη εργαζομένων. Απαίτησαν δε να καταργηθεί το υφιστάμενο πειθαρχικό δίκαιο, να δοθεί όλος ο φάκελος και κάθε στοιχείο που αφορά την καταγγελία στο συνάδελφο, να μην αποδεχθεί η ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης την εν λόγω ανώνυμη – συκοφαντική καταγγελία και να μην κινήσει καμία διαδικασία προκαταρκτικής έρευνας.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας είπε ότι αντιλαμβάνεται την οργή και την αγανάκτηση γονέων και εκπαιδευτικών καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ανώνυμες καταγγελίες αλλά, είπε, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει και να εφαρμόσει το νόμο καλώντας σε απολογία τον εκπαιδευτικό. Στην τοποθέτησή του αυτή άμεση ήταν η αντίδραση των μαζικών φορέων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εμμένει στα αιτήματα. Για μια ακόμη φορά καλεί τον κλάδο σε εγρήγορση και την ΟΛΜΕ να στηρίξει τα αιτήματα γονέων και εκπαιδευτικών. Να αναλάβει πρωτοβουλία για να σταματήσει το αίσχος των ανώνυμων – συκοφαντικών καταγγελιών.

Αργοστόλι 15/02/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

elmeki-parastash (1)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer