Παρέμβαση ουσίας για τους σεισμοπαθείς από τον Παύλο Παπαδάτο.
Παπαδάτος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε έναν φίλο της Κεφαλονιάς»
Πολιτική
27/02/2014 | 13:08

Μετά τον σεισμό στις 26.1.2014 επικοινώνησα με τον φίλο μου Tawfic Khoury, πρόεδρο της κατασκευαστικής εταιρίας διυλιστηρίων CCC, και του εξέθεσα το πρόβλημα της Κεφαλονιάς. Αμέσως προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους συμπατριώτες μας. Έτσι, ζήτησα από τον φίλο αντιδήμαρχο και υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του νησιού μας, κύριο Σπύρο Ματιάτο, να μας ενημερώσει για τις άμεσες ανάγκες των σεισμοπαθών κατοίκων του νησιού, ο οποίος και έστειλε μία λίστα με τα αναγκαία αγαθά. Ήδη έχουν φθάσει στο φθάσει στην Κεφαλονιά και του παραδόθηκαν 17 παλέτες αγαθών οι οποίες περιλαμβάνουν 45 διαφορετικά είδη προϊόντων. (Η μία παλέτα περιλαμβάνει φάρμακα πρώτης ανάγκης) Ενδεικτικά αναφέρω κάποια από τα προϊόντα που εστάλησαν:
1.800 κιλά ρύζι, 750 κιλά φακές, 600 κιλά φασόλια, 450 κιλά ζάχαρη, 90 κιλά ντολμαδάκια, 90 κιλά γίγαντες γιαχνί, 280 κιλά κοκτέιλ φρούτων, 300 κιλά κομπόστα φρούτων, 600 κιλά μακαρόνια, 800 κιλά γάλα, 120,  150 κιλά απορρυπαντικά, και δεκάδες άλλα προϊόντα, από ελαφριές κουβέρτες έως τσάγια, φρυγανιές και ρολά κουζίνας.
Είναι αντιληπτό ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν αφορούν αποκλειστικά τους σεισμοπαθείς συμπατριώτες μας αλλά και κάποιους άλλους  συμπατριώτες μας οι οποίοι ζουν στα όρια της φτώχειας πολύ πριν τον σεισμό.
Στέλνω αυτή την επιστολή ως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο Tawfic Khoury και στην εταιρία του CCC, η οποία δεν έχει απολύτως καμία δραστηριότητα στη χώρα μας, αλλά στάθηκε αρωγός στο πρόβλημά μας και ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες του νησιού μας. Ένα ευχαριστώ αξίζει όμως και στον κύριο Σπύρο Ματιάτο για την όλη προετοιμασία που έκανε αλλά και για τη μεθοδική διανομή των αγαθών που θα κάνει όπως αυτός γνωρίζει πολύ καλά.

papadatos_gerasimos

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia