Σε νέα καταδίκη της υπεροχής της οικονομίας επί του ανθρώπου προχώρησε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων πιστών
Πάπας Φραγκίσκος: Προστατέψτε τον κόσμο, όχι τις τράπεζες
Εκκλησία
20/05/2013 | 14:12

«Η οικονομική κρίση αποτελείται από τον κόσμο, από τις οικογένειες που πεθαίνουν της πείνας. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει, ενώ, αντιθέτως, όταν μειώνονται οι επενδύσεις των τραπεζών, αυτό παρουσιάζεται ως τραγωδία», τόνισε ο Αργεντίνος ποντίφικας.

«Η Εκκλησία, με την μαρτυρία της, πρέπει να εναντιωθεί σε αυτή την λογική», πρόσθεσε ο πάπας Βεργκόλιο, σύμφωνα με τον οποίο «το κύριο ζητούμενο, στην δημόσια ζωή, είναι η ηθική, έντιμη συμπεριφορά, διότι όταν απουσιάζει, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε».

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι «η Εκκλησία πρέπει να είναι φτωχή και να υπηρετεί τους φτωχούς». Ζήτησε, επίσης, από τον εντυπωσιακό αριθμό πιστών που συνέρρευσε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, να σταματήσει να τον επευφημεί, φωνάζοντας το όνομά του.

«Στο εξής, θα ήθελα να δείχνουν όλοι τον ενθουσιασμό τους φωνάζοντας μόνον το όνομα του Ιησού», ολοκλήρωσε ο λατινοαμερικανός ποντίφικας.

 

Πηγή: kathimerini.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer