Μόνον σήμερα από τις 09.00 οι δονήσεις με ισχύ μεγαλύτερη των 4 βαθμών ανήλθαν σε είκοσι
Πάνω από 22.000 σεισμοί καταγράφηκαν στην Ιταλία μέσα σε δύο μήνες
Κοινωνία
03/11/2016 | 19:21

Πάνω από 22.000 σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί στην κεντρική Ιταλία από την 24η Αυγούστου μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής και ηφαιστειολογίας. Μετά την 30ή Οκτωβρίου οι δονήσεις ξεπέρασαν τις 2.200.

Μόνον σήμερα από τις 09.00 οι δονήσεις με ισχύ μεγαλύτερη των 4 βαθμών ανήλθαν σε είκοσι.

Εξάλλου ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε σήμερα ότι «η καρδιά της Ευρώπης αυτή την στιγμή χτυπά στη Νόρτσια» και πρόσθεσε ότι «η Ιταλία δεν είναι η Ωραία Κοιμωμένη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Σύμφωνα με τον Ρέντσι «έστω και αν χρειαστεί να ξοδευτούν σημαντικά χρηματικά ποσά, αυτό πρέπει να γίνει, διότι στις πανέμορφες αυτές περιοχές, πρέπει να επιστρέψουν και πάλι οι κάτοικοι και η ζωή».

Αναφερόμενος στις δημόσιες δαπάνες, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να καταρρέουν σχολεία στην Ιταλία εξαιτίας των κανόνων (του ευρωπαϊκού συμφώνου) σταθερότητας».

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος η έκταση της επιφάνειας της γης που παραμορφώθηκε από τις σεισμικές δονήσεις, στην κεντρική Ιταλία αγγίζει πλέον τα 1.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia