Στο νησί της Ζακύνθου θα είναι αφιερωμένη η σημερινή εκπομπή του Δημήτρη Σκαρμούτσου "Χωρίς Συνταγή" στο Mega
Ο Σκαρμούτσος στη Ζάκυνθο
Life
23/11/2013 | 10:36

Στο νησί της Ζακύνθου θα είναι αφιερωμένη η δεύτερη εκπομπή του Δημήτρη Σκαρμούτσου “Χωρίς Συνταγή” στο Mega το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 19.00.

Η περιήγηση στο νησί ξεκινά με μια επίσκεψη σε ένα ιστορικό μαντολατοποιείο, όπου ο σεφ παρακολουθεί την παραδοσιακή παρασκευή του μαντολάτου.

Ο νεαρός ιδιοκτήτης του παρασκευαστηρίου αποκαλύπτει τα μυστικά αυτού του ιδιαίτερου γλυκού και μιλά με ενθουσιασμό για την αφοσίωσή του στην παραδοσιακή επιχείρηση.

Σ΄ ένα γραφικό χωριό του νησιού υπάρχει ένας γυναικείος συνεταιρισμός, όπου παρασκευάζονται προϊόντα με τοπικά υλικά σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές.

Οι κυρίες του συνεταιρισμού μίλησαν στον Δημήτρη για την πρωτοβουλία τους αυτή, για την οργάνωση του συνεταιρισμού μόνο από γυναίκες και για τα χειροποίητα προϊόντα που πουλάνε. Μαζί φτιάχνουν γλυκό πεπόνι.

Ο Δημήτρης συναντά μια οικογένεια που διατηρεί τυροκομείο και παράγουν τοπικά τυριά, λαδοτύρι, πρέντζα και μια δικιά τους γραβιέρα. Εκεί μαγείρεψε ο Δημήτρης παραδοσιακά τσιγαρούδια με τυριά.

Στο χωριό Πόρτο Βρώμη, ο Δημήτρης συναντά τον παπά της ενορίας, έναν πολύ ενδιαφέροντα άνθρωπο που έχει πάθος για την μαγειρική. Σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία με συγκλονιστική θέα είναι το εστιατόριο που διατηρεί η σύζυγος του.

Εκεί, ο Δημήτρης συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων ακούει την ιστορία του, για το πώς αποφάσισε να γίνει παπάς, να αφήσει την Αθήνα και να ζήσει στην επαρχία μια εντελώς διαφορετική ζωή.

skarmoytsos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer