Με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο πλέον θα γνωμοδοτούν, ενώ θα αποφασίζει κυριαρχικά το ΥΠΕΚΑ!
Ο Θόδωρος για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Πολιτική
28/11/2014 | 16:39

Το ΥΠΕΚΑ έχει θέσει ήδη πριν από μερικές ημέρες για δημόσια “διαβούλευση” νομοσχέδιο με τις διατάξεις του οποίου επιχειρείται με τρόπο απροκάλυπτο η περαιτέρω περιθωριοποίηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αφαιρώντας της την αποφασιστική αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα και με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο πλέον θα γνωμοδοτούν, ενώ θα αποφασίζει κυριαρχικά το ΥΠΕΚΑ!

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η κυβέρνηση αυτή επιχειρεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει και να προωθήσει τα εγκατεστημένα στον χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κατά σύμπτωση, ταυτίζονται με τις οικογένειες των γνωστών “εθνικών εργολάβων”.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της να ρυθμίζει τα του οίκου της και φυσικά να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών του Ιονίου απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που περιμένουν από την εξέλιξη αυτή να κερδοσκοπήσουν, αδιαφορώντας για την πραγματική ανάγκη της προώθησης και της δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που θα σέβεται το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την τοπική οικονομία.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer