Με δεδομένη την εμπειρία των τελευταίων ετών, που οι κλιματολογικές συνθήκες ευνόησαν τη έξοδο γενιάς δάκου κατά το μήνα Νοέμβριο, συνιστάται η γρήγορη ολοκλήρωση της ελαιοσυλλογής.
Ο γενικός ψεκασμός του προγράμματος Δακοκτονίας ολοκληρώθηκε στη Κεφαλονιά
Κοινωνία
27/10/2015 | 15:58

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, σας κάνει γνωστό ότι ο τελευταίος γενικός ψεκασμός του προγράμματος Δακοκτονίας για τη φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε στις 8-10-2015 και πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου (Τοπικές Κοινότητες Τρωιαννάτων και Ζόλων), στην Δημοτική Ενότητα Ελειού-Πρόννων (Δημοτική Κοινότητα Πόρου, Τοπικές Κοινότητες Αγ. Ειρήνης, Αγ. Νικολάου, Ξενόπουλου και Πάστρας), στην Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς (Τοπικές Κοινότητες Βλαχάτων, Λουρδάτων και Μουσάτων), στην Δημοτική Ενότητα Ομαλών, στην Δημοτική Ενότητα Παλικής και στην Δημοτική Ενότητα Σάμης.
Τελευταία ημέρα εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών από εδάφους ήταν η 8η Οκτωβρίου 2015 και από την έγκριση του χρησιμοποιηθέντος φυτοπροστατευτικού προϊόντος (εντομοκτόνου) προκύπτει ότι η συγκομιδή του ελαιοκάρπου μπορεί να γίνει είκοσι μία (21) ημέρες μετά από την τελευταία εφαρμογή του. Συνεπώς οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να προβούν στην συλλογή του ελαιοκάρπου από την 1η Νοεμβρίου 2015.
Με δεδομένη την εμπειρία των τελευταίων ετών, που οι κλιματολογικές συνθήκες ευνόησαν τη έξοδο γενιάς δάκου κατά το μήνα Νοέμβριο, συνιστάται η γρήγορη ολοκλήρωση της ελαιοσυλλογής ενώ στη περίπτωση που οι παραγωγοί καθυστερήσουν το μάζεμα των ελιών κρίνεται σκόπιμη η συνεργασία τους με τους Γεωπόνους της Υπηρεσίας μας .

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ