Μετά τις επίμονες ενέργειες και την κινητοποίηση του Δήμου Κεφαλλονιάς και με εντολή του Υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη, η ΕΥΔΑΠ κατέφθασε στο νησί μας.
Ουσιαστική βοήθεια από την ΕΥΔΑΠ στο Ληξούρι
Κοινωνία
04/10/2014 | 13:39

Μετά τις επίμονες ενέργειες και την κινητοποίηση του Δήμου Κεφαλλονιάς και με εντολή του Υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη, η ΕΥΔΑΠ κατέφθασε στο νησί μας προκειμένου να συνδράμει στην μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Κεφαλλονιάς να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές.
Διαθέτοντας υπερσύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα με κάμερες, τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ χαρτογράφησαν και κινηματογράφησαν τα δίκτυα ομβρίων και αποχέτευσης σε Αργοστόλι και Ληξούρι, εντοπίζοντας προβλήματα και παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, καθώς στο παρελθόν δεν είχε γίνει ποτέ ανάλογη διαδικασία κάτι που σημαίνει ότι οι πρώην Δήμοι Αργοστολίου και Ληξουρίου δεν είχαν ποτέ πλήρη εικόνα των δικτύων τους.
Ταυτόχρονα με την χαρτογράφηση των δικτύων τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ προχώρησαν και σε κάποιες εργασίες επιδιόρθωσης εκεί όπου ήταν εφικτό, ενώ όπου απαιτείται θα ξεκινήσουν άμεσα έργα αποκατάστασης ώστε τα δίκτυα σε Αργοστόλι και Ληξούρι να μην αντιμετωπίσουν εκ νέου πρόβλημα στο μέλλον με δεδομένο ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά στην χειμερινή περίοδο.
Με εντολή του Δημάρχου Κεφαλλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, ο αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Διονύσης Λυκούδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Λυκούδης, πραγματοποίησαν επιτόπιες επισκέψεις σε Ληξούρι και Αργοστόλι, προκειμένου να διαπιστώσουν εκ του σύνεγγυς την πρόοδο των εργασιών της ΕΥΔΑΠ.
Είναι πλέον φανερό ότι από τις πρώτες ημέρες της νέας διακυβέρνησης, η Δημοτική Αρχή εισέρχεται δυναμικά στον τομέα των μεγάλων παρεμβάσεων και έργων, κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχίσει έτσι η πενταετία που έχουμε μπροστά μας θα καταχωρηθεί ιστορικά ως «η χρυσή εποχή» που θα οδηγήσει το νησί μας σε νέους δρόμους ανάπτυξης και δημιουργίας.

eydap eydap1 eydap2 eydap3 eydap4

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer