Οι πρώτες δηλώσεις των νέων υπουργών
Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση
Πολιτική
23/09/2015 | 10:25

Με ένα τέταρτο καθυστέρηση, στις 10:45 αντί για τις 10:30 που ήταν προγραμματισμένο, ξεκίνησε η ορκωμοσία της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Πρώτοι θρησκευτικό όρκο έδωσαν οι Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πάνος Καμμένος, Τρύφων Αλεξιάδης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Καμμένος, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Γιάννης Αμανατίδης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Στη συνέχεια πολτικό όρκο έδωσαν τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης με τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Δραγασάκη να είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο μοναδικός που δεν ορκίστηκε είναι ο Δημήτρης Μάρδας που αναμένει το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση της θέσης του ως υφυπουργός στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά την ορκωμοσία οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο με βάση την τάξη των υπουργείων, γι’ αυτό και πρώτος, μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, υπέγραψε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι δηλώσεις των νέων υπουργών

Με λιτές δηλώσεις ανταποκρίθηκαν, στα κελεύσματα των δημοσιογράφων, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, κατά την προσέλευσή τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Κοινός παρονομαστής των δηλώσεων των υπουργών είναι η ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα δουλειά για να υλοποιηθεί η συμφωνία με τρόπο δίκαιο και να ανασυγκροτηθεί η κοινωνία με μέριμνα για τα αδύναμα στρώματα.

«Στόχος μας να υλοποιήσουμε τη συμφωνία με τρόπο δίκαιο, ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της οικονομίας και τα αριστερά αποτυπώματα που θέλουμε να αφήσουμε όταν κάποτε φύγουμε» ανέφερε για το στίγμα της σημερινής κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Δραγασάκης, προσερχόμενος για την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο. Με την ορκωμοσία ξεκινάμε δουλειά, είπε δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Δουλειά για να φροντίσουμε τη χώρα και τον λαό μας, είπε για την κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού για δικαιοσύνη ανεξάρτητη, δήλωσεο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Οφείλουμε να βάλουμε όλοι πλάτη στην περίοδο αυτή της κρίσης. Είναι γνωστό ότι δεν έχουμε καθόλου χρόνο» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Την ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος για την κάθαρση στο χώρο του αθλητισμού, υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης είπε ότι δεν το περίμενε να υπουργοποιηθεί και ότι μάλιστα εκείνη την ώρα που του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός, έβλεπε το ματς.

Χαρούμενος για την εκ νέου συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Είμαστε αισιόδοξοι θα δουλέψουμε σκληρά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ γοργά, είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Προτεραιότητά μας είναι η έξοδος από την κρίση, τα αντίμετρα και η πάταξη της διαφθοράς, είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. Ο κ. Κουίκ έκανε ειδική αναφορά στην πάταξη της διαφθοράς και τόνισε ότι κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, λαθρέμποροι, φοροφυγάδες, «όλοι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν πίσω τα κλεμμένα που είναι πολλά» και ακόμη ότι όλες οι λίστες θα ανοίξουν.

«Θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση, με τη στιβαρή καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου ΕΣΥ για την πρόνοια δημόσιου χαρακτήρα, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Απόλυτα συμπαγές, χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer