Να εξασφαλιστεί άμεσα πίστωση από το Υπουργείο και να προσληφθεί συνάδελφος ΤΕ, όπως έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
ΟΛΜΕ: Απαράδεκτη «διαγραφή» κενού εργαστηριακού βοηθού (ΤΕ) στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου
Κοινωνία
06/02/2016 | 10:14

Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη «διαγραφή» του κενού εργαστηριακού βοηθού (ΤΕ) στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου που έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Ιονίων Νήσων. Η οργανική θέση ανήκει σε συνάδελφο ΤΕ που έχει αποσπασθεί και αυτοδίκαια έπρεπε να έχει προσληφθεί αναπληρωτής του ίδιου κλάδου. Σημειώνουμε ότι η «τροποποίηση» έγινε εν αγνοία του τοπικού ΠΥΣΔΕ, των αιρετών που το είχαν επανειλημμένα δηλώσει. Η μεθόδευση αυτή καλύφθηκε πολιτικά από τον Υπουργό Παιδείας, όπως και όλες οι περικοπές που έγιναν σε τμήματα και προσωπικό στο σεισμόπληκτο Νομό Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα στελέχη της στη διοίκηση της εκπαίδευσης δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την αυθαιρεσία υλοποιώντας την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η πρακτική που ακολουθήθηκε ανοίγει δρόμο για πλήρη παραγκωνισμό των ΤΕ από την εκπαίδευση, ακόμη και από τα μαθήματα που έχουν πρώτη ανάθεση.
Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ επισημαίνει και επαναλαμβάνει τη θέση της για δύο καθηγητές στα εργαστήρια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών. Υπενθυμίζει ότι τα εργαστήρια ηλεκτρολόγων – μηχανολόγων του ΕΠΑΛ Ληξουρίου λειτουργούν μετά τους σεισμούς σε κοντέινερς, σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις με εύφλεκτα υλικά, οξυγονοκολλήσεις κλπ, που κάνουν την παρουσία εργαστηριακών βοηθών άκρως απαραίτητη. Ο κίνδυνος για τη ζωή των ΕΠΑΛιτών μαθητών του Ληξουρίου συνεχίζεται, δύο χρόνια μετά τους μεγάλους σεισμούς, όταν κινδύνεψε η ζωή τους από την κατάρρευση του μηχανουργείου τους. Όχι μόνο το γκρεμισμένο από τους σεισμούς βαρύτιμο μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου παραμένει εγκαταλελειμμένο, χωρίς τίποτε να φαίνεται στον ορίζοντα, αλλά και η ασφάλεια των σεισμόπληκτων μαθητών τίθεται διαρκώς σε κίνδυνο.
Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ απαιτεί την πλήρη κάλυψη όλων των κενών και καταγγέλλει τις διαρκείς αξιολογήσεις δομών και θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της κινητικότητας και των «βέλτιστων πρακτικών» της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Απαιτεί να μην περικοπεί καμία ειδικότητα εκπαιδευτικού ΠΕ ή ΤΕ, όπως έγινε και με την περίπτωση μη διορισμού αναπληρωτή ΤΕ στο κενό αυτής της κατηγορίας στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου.
Να εξασφαλιστεί άμεσα πίστωση από το Υπουργείο και να προσληφθεί συνάδελφος ΤΕ, όπως έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer