Σε 17 δήμους της χώρας θα εφαρμοσθεί πιλοτικά η νέα γενιά των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και ειδικότερα σε δήμους που υπάρχει υψηλή και μακροχρόνια ανεργία.
Οκτάμηνη κοινωφελής εργασία σε δήμους με υψηλή ανεργία
Κοινωνία
03/03/2016 | 10:19

Σε 17 δήμους της χώρας θα εφαρμοσθεί πιλοτικά η νέα γενιά των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και ειδικότερα σε δήμους που υπάρχει υψηλή και μακροχρόνια ανεργία.

Την εξαγγελία του πιλοτικού προγράμματος έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου στην εκδήλωση με θέμα «Εγγυημένη απασχόληση, μια εναλλακτική πρόταση στη λιτότητα», που συνδιοργάνωσαν το ίδρυμα Friedrich Ebert, το Levy Economics Institute και το ΙΝΕ- ΓΣΕΕ.
Σε δεύτερη φάση, το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε άλλους 32 δήμους, με σκοπό να επεκταθεί σταδιακά σε όλους του Δήμους της Ελλάδας, και θα έχουν διάρκεια 8 μηνών και όχι 5, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε και στα κονδύλια στους πόρους που διατίθενται για την ανεργία υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που απομένουν για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 είναι πενιχρά, παρότι η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ.
Η ίδρυση Ταμείου Ανεργίας που προτάθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, τόνισε , είναι καθοριστικής σημασίας, αν επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε πραγματικά το πρόβλημα της ανεργίας.
Ανέφερε ακόμη πως τόσο ο ΟΟΣΑ, όσο και η ομάδα των G20 προκρίνουν ως πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, τη δημοσιονομική επεκτατική πολιτική, διότι είναι σαφές ότι μόνο μέσω αυτής της κατεύθυνσης μπορεί να επέλθει σταθερότητα στην οικονομία και την κοινωνία.
Η παροχή εγγυημένης απασχόλησης στα προγράμματα υποστήριξης των ανέργων, ανέφερε, αποτελεί τμήμα της δημοσιονομικής επεκτατικής πολιτικής, κάνοντας ειδική αναφορά στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία, όπως είπε, παρέχουν εγγυημένη απασχόληση, αλλά θεωρούνταν μέχρι σήμερα από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως παθητικές πολιτικές.
Πηγή: cnn.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer