Την εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Χιακής Ομοσπονδίας παρακολούθησαν εκλεκτοί Χιώτες προσκεκλημένοι καθώς επίσης και μέλη Κεφαλλονίτικων και λοιπών Συλλόγων
“Οι Χιώτες της Ρουμανίας και του Δούναβη”
 Ομογένεια
22/11/2014 | 11:21

Μετά από πρόσκληση της Χιακής Ομοσπονδίας και με αφορμή την παρουσία της συγγραφέως Ευρυδίκης Λειβαδά στην Ν.Υόρκη,  δόθηκε το Σαββάτο 15 Νοεμβρίου 2015 ομιλία σε Χιώτικο κοινό με θέμα : Οι Χιώτες της Ρουμανίας και του Δούναβη.

Την εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Χιακής Ομοσπονδίας παρακολούθησαν εκλεκτοί Χιώτες προσκεκλημένοι καθώς επίσης και μέλη Κεφαλλονίτικων και λοιπών Συλλόγων.

Από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ΟΔΥΣΣΕΥΣ ήταν ο Γραμματέας κ. Κώστας Βαγγελάτος και η Ταμίας κ. Αγγελική Χιόνη, από δε τον ΚΕΦΑΛΟ Ν.Υ. το μέλος του Δ.Σ. κ. Πόπη Μιχαλάτου.

Την συγγραφέα προλόγισε η Γραμματέας της Χιακής Ομοσπονδίας  κ. Αμαλία Μπουρνιά. Η συγγραφέας παρουσίασε την πορεία των Χίων στην Ρουμανία και στον Κάτω ρου του Δούναβη, τις ενασχολήσεις τους, σημαντικές προσωπικότητες του οικονομικού και του πολιτιστικού τομέα, οι δράσεις των οποίων, μαζί με τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς πλοιοκτήτες και μεγαλεμπόρους, έβαλαν τα οικονομικά θεμέλια της παραγωγικής «μηχανής» της φίλης χώρας.

Πριν από την δεξίωση που έκλεισε την βραδιά, προτάθηκε ένθερμα η έκδοση της ομιλίας από την Ομοσπονδία Χίων τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Αγγλική.

Κώστας Βαγγελάτος,

Γραμματέας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia