Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικά Πρασοπιτάκια...
Οι συνταγές τση Σιόρας Κάτε…
04/02/2012 | 09:27

Επιμέλεια: Άντζυ Σπαθή

ΥΛΙΚΑ

2 με 3 πράσα μεγάλα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άνιθο Ψιλοκομμένο
Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Πιπεριά κόκκινη και πράσσινη (κέρατο) ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ρίγανη
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, τα βάζουμε σε μιά κατσαρόλα και τα στιγαρίζουμε με λίγο λάδι. Μετά προσθέτουμε λίγο νερό-πιπέρι-αλάτι-ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν. Προσέχουμε να μείνουν με το λάδι. Μετά τα στραγγίζουμε καλά. Εν τω μεταξύ έχουμε φτιάξει την ζύμη μας και ανοίγουμε μικρά φυλαράκια. Βάζουμε λίγο γέμιση στο καθένα και τυλίγουμε σε μπαστουνάκια. Τέλος, ψήνουμε τα πιτάκια στους 150 με 180 βαθμούς.

ΖΥΜΗ
500 γρ.αλεύρι
2-3 κουτ. σούπας λάδι
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζανάκι κρασί άσπρο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, όσα τα φύλλα που θέλουμε να ανοίξουμε για τα πιτάκια.

prasopitakia2

Λίγο πριν το ψήσιμο…