Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market
Οι Βρετανοί προτιμούν τα Ιόνια Νησιά
Τουρισμός
08/11/2013 | 18:21

Ελπιδοφόρα, από πλευράς προσέλευσης Βρετανών τουριστών και με βάση τα στοιχεία προκρατήσεων, θα είναι η προσεχής τουριστική περίοδος για τα Ιόνια Νησιά.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη  Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου.

Στην έκθεση συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τετραπλό περίπτερο (ένας χώρος για κάθε μεγάλο νησί), 28 τ.μ. στο σύνολο, ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Τα μηνύματα από την έκθεση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς φαίνεται πως τα Ιόνια Νησιά επανακτούν τη θέση που είχαν στις προτιμήσεις των Βρετανών επισκεπτών. Η θετική πορεία ξεκίνησε ήδη από τη φετινή χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας παρατηρήθηκε αύξηση των αφίξεων από τη Βρετανία.

Οι παράγοντες του τουρισμού που παρευρέθηκαν στην έκθεση πραγματοποίησαν σειρά σημαντικών επαφών και αναμένεται να κεφαλαιοποιηθούν οι συναντήσεις αυτές μέσα από νέα αύξηση των αφίξεων την προσεχή τουριστική περίοδο, σε όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Έκθεση του Λονδίνου θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως και για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων φροντίζει να συμμετέχει ανελλιπώς, ώστε να μπορεί να διαθέσει στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή στους Δήμους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, ένα χώρο που μπορούν να αξιοποιήσουν για την προβολή των υπηρεσιών που προσφέρουν ή για τη διανομή του υλικού τους.

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για την παρουσία του περιπτέρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Περιφέρεια συμμετέχει πάντοτε στους χώρους που διαθέτει ο ΕΟΤ, ενσωματωμένη στο γενικότερο σχεδιασμό τόσο της δομής όσο και το εικαστικό του χώρου.

travel market (3)

Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στο εικαστικό, που επιλέγεται από τον ίδιο τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και είναι ομοιόμορφο για όλους τους συνεκθέτες .

Αν θέλει κάποιος να προχωρήσει σε συγκρίσεις, θα πρέπει να συγκρίνει την παρουσία μιας Περιφέρειας με μία άλλη Περιφέρεια, όπως για παράδειγμα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που είχε ανάλογη θέση στο χώρο.

Βεβαίως, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα ένας φορέας να συμμετέχει με δικό του περίπτερο, ενοικιάζοντας χώρο απευθείας από τη διοργανώτρια αρχή της έκθεσης, όπως έπραξε η Ρόδος, δια μέσω του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού κι εκεί να προβάλλει ξεχωριστά τα όποια χαρακτηριστικά επιθυμεί.

Στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου, συμμετείχαν από τη μεριά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο κ. Βασίλης Κοντός, Περιφερειακός Σύμβουλος, υπηρεσιακά στελέχη της Υπηρεσίας Τουρισμού από Κέρκυρα και Κεφαλονιά, καθώς και το στέλεχος της ΕΤΙΝ, Σπ. Θύμης.

Επίσης, το περίπτερο της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής και Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, ενώ έκδηλη ήταν και η συμμετοχή επαγγελματιών του Τουρισμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το χώρο του περιπτέρου περιηγήθηκαν πολλοί επισκέπτες της έκθεσης, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για τα Ιόνια Νησιά.

travel market (2)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer