Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ και μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινάει το πρόγραμμα
ΟΑΕΔ: Ξεκινάει πρόγραμμα απασχόλησης 15.000 ανέργων
Κοινωνία
10/02/2016 | 12:16

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ και μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινάει το πρόγραμμα για την απασχόληση 15.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, ανακοίνωσε η διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.

“Σε 15 – 20 μέρες θα έχει βγει η πρόσκληση στον αέρα”, είπε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη, υπογραμμίζοντας ότι, μέχρι τώρα, τα προγράμματα απασχόλησης δεν είχαν δώσει έμφαση σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα ανέργων.

“Δεν θα απευθύνεται μόνο σε 15.000 ανέργους, αλλά θα παραμένει ανοιχτό. Αν εξαντληθούν οι θέσεις θα δώσουμε ακόμα περισσότερο προϋπολογισμό για να μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας όλοι οι άνεργοι οι οποίοι επιλέγονται από τις επιχειρήσεις”, είπε η κ. Καραμεσίνη και πρόσθεσε: “θα κάνουμε ένα μονίμως ανοιχτό πρόγραμμα γι αυτή την κατηγορία ανέργων”.

Διευκρίνισε, ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι άνω των 50 ετών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει απαραίτητα, μέσω της ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΠΑ της περιοχής τους, να συμπληρώσουν, ή να επικαιροποιήσουν τα βιογραφικά τους στοιχεία. “Είναι πολύ σημαντικό γιατί απ’ αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλάζουμε και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή των ωφελουμένων από τις επιχειρήσεις” κατέληξε.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer