Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες, θα χρειαστούν να καταθέσουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Ξεκινούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Κοινωνία
15/09/2014 | 08:08

Από σήμερα, Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα που κατάφεραν να περάσουν.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, θα χρειαστούν να καταθέσουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση για εγγραφή
  • Τίτλο απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
  • Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
  • Το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο θα πρέπει να φέρει την εξουσιοδότηση και το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας

Όσο για εκείνους που επιθυμούν να μετεγγραφούν σε άλλο ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα πρέπει κατά την εγγραφή τους να δηλώσουν προτίμηση Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ που επιθυμούν να μετεγγραφούν. Ωστόσο, η δήλωση αυτή δεν ισοδυναμεί με αίτηση μετεγγραφής. Εκείνη θα γίνει μετά το τέλος των εγγραφών.

Η δήλωση προτίμησης γίνεται, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να έχει μια εικόνα του αριθμού των πρωτοετών που δικαιούνται μετεγγραφή και σε ποια ΑΕΙ, πριν ξεκινήσουν οι αιτήσεις των μετεγγραφών, αν και είναι βέβαιο ότι τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσουν πόλο έλξης για περίπου 40.000 πρωτοετείς , όπως εκτιμά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer