Ο ΑΙΟΛΟΣ πήρε κεφάλι στο σκορ από το 1ο δεκάλεπτο με 22-15 και δεν έχασε τη πρωτοπορία σε κανένα σημείο του αγώνα.
ΝΕΟΛ: Προδοθήκαμε από την αστοχία που είχαμε στις βολές
11/01/2016 | 08:32

Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα για το 2016. Μετά από ένα σκληρό παιχνίδι, όπου οι διαιτητές «άφησαν» το λεγόμενο physical game και πολύ πάθος σε όλες τις φάσεις από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, η ομάδα μας ηττήθηκε από τον 2ο στη βαθμολογία ΑΙΟΛΟ στο πρώτο ματς της χρονιάς με 68-70.

Σημείο – κλειδί για το παιχνίδι, οι ελεύθερες βολές. Ήμασταν απελπιστικά άστοχοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ οι αντίπαλοι είχαν ποσοστά ευστοχίας στις βολές που άγγιξαν το 90% ! Σε ένα παιχνίδι όπου σφυρίχτηκαν συνολικά κοντά στα 60 φάουλ (το πόσα έγιναν και δεν σφυρίχτηκαν δεν το μετράμε!) , είναι προφανές ότι η ομάδα που αστοχεί στις βολές δεν έχει ελπίδα να νικήσει.

Ο ΑΙΟΛΟΣ είναι μια έμπειρη ομάδα με καλογυμνασμένους παίκτες , καλούς αυτοματισμούς και εξαιρετικά εύστοχη. Σε αυτήν την ομάδα, αντιπαρατάξαμε πάθος για τη νίκη και τη διάκριση και πολύ καλή άμυνα κατά περιόδους – υπήρχαν μεγάλα χρονικά διαστήματα στο 3ο και 4οδεκάλεπτο όπου οι αντίπαλοι σκόραραν μόνο με ελεύθερες βολές!

Ο ΑΙΟΛΟΣ πήρε κεφάλι στο σκορ από το 1ο δεκάλεπτο με 22-15 και δεν έχασε τη πρωτοπορία σε κανένα σημείο του αγώνα. Κυνηγούσαμε στο σκορ, αλλά οι Πατρινοί εύρισκαν λύσεις και τρίποντα κάθε φορά που πλησιάζαμε στο σκορ. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα μας πίσω με 30-40. Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΑΙΟΛΟΣ έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με 17 πόντους δείχνοντας να το καθαρίζει, αλλά οι παίκτες μας με υπερπροσπάθεια «μάζεψαν» το σκορ που έκλεισε με τον ΑΙΟΛΟ 9 πόντους μπροστά.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ομάδα μας συμπλήρωσε γρήγορα τα 5 φάουλ, οι αντίπαλοι σκόραραν συνεχώς χωρίς να χάνουν βολές και παρά το γεγονός ότι κυνηγήσαμε μέχρι το τέλος και βάλαμε και κάποια τρίποντα (το πρώτο μας τρίποντο μπήκε μετά από 14 άστοχες προσπάθειες στο 4οδεκάλεπτο) , το μόνο που καταφέραμε ήταν να τους καρδιοχτυπήσουμε λίγο!

Όλοι οι παίκτες μας που αγωνίστηκαν, έδειξαν μεγάλο πάθος και έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ. Προδοθήκαμε από την απίστευτη αστοχία που είχαμε στις ελεύθερες βολές και την μεγάλη μας αστοχία στα τρίποντα. Από τον αγώνα, αξίζει να κρατήσουμε την προσπάθεια των παιδιών μας μέχρι το τελευταίο λεπτό και το πολύ καλό κοουτσάρισμα που δεν άφησε τους παίκτες μας να «παρατήσουν» το παιχνίδι, ακόμα κι όταν βρεθήκαμε πολύ πίσω στο σκορ!

Διαιτητές Ελ-Ανύ, Μαρινάκης

Δεκάλεπτα: 15-22, 30-40, 51-60, 68-75

ΝΕΟΛ (Μ Τζουγανάτος) Αντωνάτος 12, Πυλαρινός 9(3), Συνοδινός Π 19(2), Αραβαντινός, Κολοβός 4, Συνοδινός Χ 19(1), Μπακούρος 2, Παπαγιάννης 2, Κλαυδιανός, Μπελίτσης 1, Πρεντάνος, Παριώτης.

Αίολος Αγυιάς (Α Παπαδημητρίου) Μισαιλίδης, Δημητράκης, Τσαρμόπουλος 3(1), Τσαγκρώνης, Στεφανίδης 6, Μαρκόπουλος, Γιαννόπουλος 6, Πολυδωρόπουλος 24(3), Σκροπολίθας 12(1), Γιωτόπουλος 15, Νιοτόπουλος 9(2), Γουλάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ