Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα και οι μαθητές εξετάζονται στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, γενικής παιδείας
Νεοελληνική Γλώσσα: Το θέμα εξέτασης
Κοινωνία
17/05/2013 | 10:52

Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα και οι μαθητές εξετάζονται στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, γενικής παιδείας.

Τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές στις 08.30. Συνολικά σε όλη τη χώρα προσήλθαν στα σχολεία 83.000 μαθητές των γενικών λυκείων και 22.000 μαθητές των νυχτερινών και των ΕΠΑΛ.

Ο αριθμός των εισακτέων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί, θα είναι μειωμένος κατά 3% σχετικά με πέρυσι.

Να σημειωθεί πως επιτηρητές και αναπληρωτές επιτηρητές ήταν στη θέση τους.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου με τα μαθήματα γενικής παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Το θέμα εξέτασης

Το θέμα εξέτασης είναι από το βιβλίο του Γεώργιου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος της ζωής και του ουρανού». Πρόκειται για ένα συνδυαστικό θέμα για το περιβάλλον, το Διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων μέσω του Ίντερνετ.

Το θέμα της έκθεσης που επέλεξε ομόφωνα η επιτροπή των εξεταστών ήταν ιδιαίτερα προσπελάσιμο από τους υποψηφίους, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ερωτήσεις οι εξεταστές ζητούν από τους μαθητές να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου. Παράλληλα, ζητούν να εξηγήσουν πώς ο άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος, μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με αγαθά είτε με πολέμους.

Πηγή: zougla.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer