Πρόκειται για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, το οποίο είχε ενταχθεί και ξεκινήσει μέσω του προηγούμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ2007-2013
Νέο Γενικό Νοσοκομείο στη Λευκάδα σε ένα χρόνο
Κοινωνία
16/11/2016 | 14:30

Στην ολοκλήρωση και την παράδοση του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, σε ένα χρόνο από σήμερα, οδεύει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά και την ένταξη του έργου «Μελέτη, κατασκευή Οικοδομικών – Η/Μ εργασιών και προμήθεια- εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας», που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Πρόκειται για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, το οποίο είχε ενταχθεί και ξεκινήσει μέσω του προηγούμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ2007-2013.

Ο προϋπολογισμός του παρόντος έργου, που αποτελεί τη δεύτερη και τελική φάση του έργου, ανέρχεται στα 18.495.873,00 ευρώ, από συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη, ενώ κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013 όπου εκτελέστηκε η α΄φάση του έργου, πραγματοποιήθηκαν δαπάνες ύψους 13,633,079.45 ευρώ.

Η δεύτερη αυτή φάση του έργου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση της κατασκευής Οικοδομικών – Η/Μ εργασιών και της προμήθειας -εγκατάστασης ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, την κατασκευή υποδομών για την εξυπηρέτηση του νέου νοσοκομείου, τις συνδέσεις με τους παρόχους ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών και την προμήθεια αξονικού τομογράφου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, «με την ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να παραδοθεί ένα νέο νοσοκομείο δυναμικότητας 120 κλινών πλήρως εξοπλισμένο με ξενοδοχειακό και ιατρικό εξοπλισμό».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, ενώ δικαιούχοι του έργου είναι η δημόσια εταιρεία «KTIΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» (πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ) και ο Δήμος Λευκάδας. Φορέας λειτουργίας, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer