Συνεχίζει το ...βιολί της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ
Νέα πρόκληση Ρεπούση: “Nα καταργηθούν οι παρελάσεις”
24/03/2014 | 21:41

Συνεχίζει να προκαλεί η Μαρία Ρεπούση , καθώς σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα και μεγάλη ανάγκη απο εθνική ομοψυχία , ανοίγει ξανά θέμα παρελάσεων.

Με δηλώσειος της στο “Βήμα FM” σημείωσε πως ο θεσμός των παρελάσεων προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Πριν από τέσσερα χρόνια, είχε ληφθεί η απόφαση – ακριβώς για να μειωθεί το κόστος που φαίνεται αρκετά μεγάλο – να συμμετέχουν στις παρελάσεις μόνο πεζοπόρα τμήματα. Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι σε συνθήκες λιτότητας, η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα άρματα και τα μαχητικά αεροπλάνα στις παρελάσεις. Δεν είναι ουδέτερα αυτά τα πράγματα και σ’ αυτές τις συνθήκες που περνά η χώρα πιστεύω ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός, ο οποίος είναι μιλιταριστικός”

Και συνεχίζει για τον θεσμό των παρελάσεων εν γένει:

“Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες – τουλάχιστον στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί. Τον τρόπο που δοξάζουμε και θυμόμαστε το παρελθόν μας”

repoush