Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ
Μπροστά με 15 μονάδες η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
07/11/2016 | 21:30

Δεκαπέντε (15) ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό  30%  έναντι 15%    του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα η διαφορά ήταν στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% , ενώ στη Βουλή μπαίνουν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η έρευνα δείχνει  ποσοστό 64% στην παράσταση νίκης για τη ΝΔ και μόνο 12,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Με 37% και αυξανόμενη διαφορά σε σχέση με τον προηγούμενη μήνα, προηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση ποιός είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσστό   20,5%, ενώ «Κανένας» απαντά το  39% των πολιτών. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 75% αρνητικές γνώμες στη δημοτικότητα των πολιτικών, έναντι 61% του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναδεικνύεται και ο πολιτικός που συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες, φθάνοντας το 31.5%

Η έρευνα έγινε στις 3 και 4 Νοεμβρίου και δεν περιλαμβάνει καθόλου αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης: Το 87% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.  Μόνο το 7,5% δηλώνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.  Το 89% των πολιτών δηλώνει μη ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης και μόλις 6,5% δηλώνει ικανοποίηση.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα σε ποσοστό 79% δηλώνουν μη ικανοποιημένοι και μόλις το 13,5% δηλώνει ικανοποίηση.

Η δημοσκόπηση του Οκτωβρίου
Σημειώνεται ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είχε φθάσει στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες τον Οκτώβριο και τότε είχε καταγραφεί άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο κόμματα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου.   Τότε η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 10%:  27,5% για τη ΝΔ, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης η  δημοσκόπηση του Οκτωβρίου κατέγραφε  ότι το 62% θεωρούσε ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείτο του Αλέξη Τσίπρα με 30,5%  έναντι 17% του πρωθυπουργού, στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer