Όλο το παρασκήνιο από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο
Μικρά – μικρά από το Δημοτικό
Πολιτική
23/01/2013 | 12:15

. Με 29 ψήφους πέρασε τελικά το δημοτικό συμβούλιο χθες το βράδυ το δάνειο για την «τρύπα» στο πρώην δήμο Λειβαθούς.

. 28 ήταν οι ψήφοι που χρειαζόντουσαν για να ..περάσει αλλά στο τέλος δεν υπήρχε «καρδιοχτύπι» μιας και βρέθηκαν 29 δημοτικοί σύμβουλοι που είπαν «ναι» στην εισήγηση.

. Δύο «όχι» είχαμε από τη δημοτική πλειοψηφία χωρίς ωστόσο ενδοπαραταξιακό παρασκήνιο. Ματιάτος και Κατσαΐτη δεν ψήφισαν τη πρόταση της δημοτικής αρχής.

. Η Ελπίδα διαβάζοντας την εισήγηση για το δάνειο (ως πρώην τραπεζικό στέλεχος) ενημέρωσε το δήμαρχο ότι διαφωνεί σε κάποια σημεία.

. Ο δε Ματιάτος τόνισε ότι είναι στη φιλοσοφία του να μην ψηφίζει εισηγήσεις για δάνεια πρώην δήμων!

. Αρνητικοί στη ψήφιση του δανείου ήταν οι Αραβαντινός, Βεντούρας και Ρουχωτάς.

. «Παρών» ψήφισε ο Ανδρέας Ζαπάντης, ενώ απείχε από την ψηφοφορία η Κατερίνα Κουταλά.

. Θετικός στην εισήγηση για το δάνειο ήταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μάρκος Κοτσιλίνης.

. Πάντως απ’ όλες τις πτέρυγες υπήρχαν θετικά σχόλια και κριτικές για το προϊστάμενο της Οικονομικής Επιτροπής Θοδωρή Μαντζουράτο για τη δουλειά του πάνω στην εισήγηση, τον επαγγελματισμό του αλλά και για το χαμηλό προφίλ που έχει.

. Το συμβούλιο κινήθηκε, σε γενικές γραμμές, σε ήρεμο κλίμα.  Έντονη ήταν κάποια στιγμή η αντιπαράθεση μεταξύ του Σαββαόγλου και Μιχαλάτου όταν ο αντιδήμαρχος απευθυνόμενος στη Κουταλά δήλωσε «κυρία μου το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς όπως αφήνεις να εννοηθεί, αλλά το βρήκαμε έτοιμο από τον πρώην Δήμο Λειβαθούς».

. Αυτή η αποστροφή του λόγου του αντιδημάρχου δημιούργησε την έντονη ενόχληση στον Μιχαλάτο ο οποίος δήλωσε περήφανος  για το έργο του στον πρώην Δήμο Λειβαθούς.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer