Το Σταυρό έριξε τρεις φορές στη θάλασσα αλλά και στην δεξαμενή ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος παρουσία πολλών ιερέων
Με κατάνυξη τα Θεοφάνεια στο Ληξούρι
Εκκλησία
06/01/2017 | 17:30

Με κατάνυξη γιόρτασαν τα Θεοφάνεια στο Ληξούρι με τον Σταυρό να καθαγιάζει τα ύδατα σε δύο μεριές όπως θέλει το έθιμο, στην παραλία αλλά και στη δεξαμενή που βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας Ληξουρίου. Το Σταυρό έριξε τρεις φορές στη θάλασσα αλλά και στην δεξαμενή ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος παρουσία πολλών ιερέων.

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τους εορτασμούς στο Αργοστόλι υπήρχαν δύο σημεία στα οποία οι Ληξουριώτες κέρδισαν τις εντυπώσεις: Πρώτον, το γεγονός ότι πέντε συμπολίτες μας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και έπεσαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Σταυρό, ανάμεσά τους και μία γυναίκα ενώ αντίθετα στο Αργοστόλι από ότι φαίνεται έχουν περισσέψει οι «καλομαθημένοι» και δεύτερον το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια τη ευλογίας των υδάτων τόσο στο λιμάνι του Ληξουρίου όσο και στην δεξαμενή απελευθερώθηκαν πολλά περιστέρια.

Το παρών στα Θεοφάνεια στο Ληξούρι έδωσαν από πλευράς του Δήμου Κεφαλονιάς, ο Αντιδήμαρχος Παλικής, Αλέξης Μοσχονάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Γιώργος Κατσιβέλης, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος.

Στην δοξολογία παραβρέθηκε και ο Λιμενάρχης, Γιώργος Καλιτσουνάκης συνοδευόμενος από αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος ενώ από την μεριά της αντιπολίτευσης του Δήμου Κεφαλονιάς έδωσαν το παρών οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διονύσης Αραβαντινός, Βασίλης Ρουχωτάς και Ηλίας Παρίσης.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, η οποία έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο στον αγιασμό των υδάτων.

Και του Χρόνου!

Πηγή: portoni.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer