Μέσα σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης και με την προσήκουσα ευλάβεια, όπως άλλωστε αρμόζει στην ημέρα, ολοκληρώθηκε η κορύφωση του Θείου δράματος στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα
Με κατάνυξη η κορύφωση του Θείου δράματος στα Πουλάτα
Εκκλησία
15/04/2017 | 09:36

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης και με την προσήκουσα ευλάβεια, όπως άλλωστε αρμόζει στην ημέρα, ολοκληρώθηκε η κορύφωση του Θείου δράματος στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα.

Τον όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου ή την ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε, τέλεσε ο εφημέριος του χωριού μας Πατέρας Σπυρίδωνας παρουσία πλήθους πιστών. Ο Ιερέας, ο χορός των ψαλτών και το εκκλησίασμα έψαλαν τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής “Η ζωή εν τάφω”, “Αι γενεαί πάσαι” και “Άξιον Εστί” γύρω από τον λιτό αλλά πανέμορφο Επιτάφιο που είχαν στολίσει από νωρίς το πρωί γυναίκες του χωριού μας.

Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους των Πουλάτων, ενώ με την επάνοδό του στον Άγιο Παντελεήμονα, ο Πατέρας Σπυρίδωνας άνοιξε την κεντρική είσοδο του Ναού με τη φράση «Άρατε πύλας, οι άρχοντες υμών, και επάρθητε, πύλαι αιώνιοι, και εισελεύσεται ο Βασιλεύς της δόξης» που συμβολίζει την κάθοδο του Κυρίου στον Άδη και τη νίκη κατά του θανάτου.

Και του χρόνου και καλή Ανάσταση σε όλους!

Πηγή: poulatakefalonias.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer