Η σύσκεψη περιελάμβανε ενημέρωση για τους σκοπούς και τα σχέδια της Fraport στο νησί μας
Με Δημοτική Αρχή, ξενοδόχους και Επιμελητήριο συναντήθηκε η Fraport
Πολιτική
24/02/2016 | 19:14

Προγραμματισμένη σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, σε πολύ φιλικό και ζεστό κλίμα, ανάμεσα στον πρόεδρο του Δ.Σ. της Fraport Stefan Schulte, τα υψηλόβαθμα στελέχη που τον συνόδευαν, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, τον αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Διονύση Λυκούδη, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ευάγγελο Κεκάτο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Γεράσιμο Τιμοθεάτο και τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής Γιώργο Γεροντάκη και Θεόδωρο Παντούλια.

Η σύσκεψη περιελάμβανε ενημέρωση για τους σκοπούς και τα σχέδια της Fraport στο νησί μας, μετά το πέρασμα του αερολιμένα Κεφαλονιάς στην δικαιοδοσία της και ο κ. Stefan Schulte απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που ετέθησαν, τονίζοντας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης πως η εταιρεία έρχεται στο νησί με το σκεπτικό να επενδύσει στο αεροδρόμιο, να αποκτήσει αυτό πραγματικά διεθνή χαρακτήρα, με βάση τα στάνταρ που ισχύουν για όλους τους διεθνής αερολιμένες και φυσικά να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίες σε πολλούς τομείς, όπως στον κατασκευαστικό.  Μάλιστα, προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να παροτρύνουν τους ανθρώπους του νησιού που επιθυμούν να εργαστούν στο αεροδρόμιο να κάνουν αιτήσεις για δουλειά μόλις ανακοινωθεί.

Ιδιαίτερα κατατοπιστικός, όσον αφορά στις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στο αεροδρόμιο ήταν και ο τεχνικός επικεφαλής της εταιρείας, Bill Fullerton. Ενημέρωσε ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε τρεις φάσεις. Αρχικά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα γίνουν όσα δεν απαιτούν πολεοδομικές άδειες. Στη συνέχεια θα γίνουν βελτιώσεις στο κτίριο και τέλος θα προχωρήσει η επέκταση του αεροδρομίου. Ειδικά για το τελευταίο, o κ. Bill σχολίασε πως το αεροδρόμιο ουσιαστικά θα διπλασιαστεί σε δομές και εγκαταστάσεις.

Σημαντικό είναι ακόμη το γεγονός πως η εταιρεία προτίθεται να εξοπλίσει τον αερολιμένα με νέα όργανα που θα συμβάλουν στη βελτίωση της εναέριας κυκλοφορίας, ενώ θα φροντίσει και για τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο κομμάτι των ιδιωτικών αεροσκαφών.

O κ. Schulte ξεκαθάρισε ακόμη πως πολιτική της εταιρείας είναι να εξετάσει κάθε νησί διαφορετικά και να προσπαθήσει να πετύχει ξεχωριστά τους στόχους που έχει θέσει. Για αυτό δεν τίθεται θέμα ανησυχίας αν η Κεφαλονιά έχει λιγότερες αφίξεις από την Κέρκυρα, για παράδειγμα. Τα τέσσερα πρώτα χρόνια θα κάνει επενδύσεις, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δαπανηθούν παραπάνω από τα αρχικώς  προβλεπόμενα χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν της έναρξη των συνομιλιών ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης χάρισε τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους της εταιρείας, ενώ το ανώτερο στέλεχος της Fraport Καλλιόπη Μεγαλοδήμου χάρισε στους εκπροσώπους των φορέων και του Δήμου αναμνηστικά της εταιρείας.

fraport-foreis fraport-foreis-2 fraport-foreis-3 fraport-foreis-4 fraport-foreis-5 fraport-foreis-6 fraport-foreis-7 fraport-foreis-8 fraport-foreis-9 fraport-foreis-11 fraport-foreis-12 fraport-foreis-13 fraport-foreis-14 fraport-foreis-15 fraport-foreis-16 fraport-foreis-17 fraport-foreis-18 fraport-foreis-19 fraport-foreis-20 fraport-foreis-23 fraport-foreis-24

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer