Τι είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές και το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.
Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Να διαψεύσει στην πράξη ότι έχει κρυφό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ
Πολιτική
20/07/2015 | 23:01

Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κάνει αναφορά στη θλιβερή επέτειο της Κύπρου προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει μία λύση στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών ξεκίνησε η συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ. Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα με την παρουσία του ότι δεν υπάρχει αντιδικία με την Δημόσια Τηλεόραση και πρόσθεσε ότι στηρίζει την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι παρόλο που είναι μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η εκλογή του είναι καταστατικά ορθή και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκλογής του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας αποσαφήνισε ότι οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου θα ξεκινήσουν όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και επιλυθούν τα εθνικά προβλήματα. Επικεντρώνοντας τη συζήτηση στον τρόπο εκλογής υπερασπίστηκε μία μορφή αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας όπου ο νέος αρχηγός δεν θα εκλέγεται από όλους αλλά από τα μέλη του κόμματος.
Όσο αφορά δε το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για ένα μοντέλο συλλογικής λειτουργίας της ΝΔ στο οποίο θα ακολουθούν τον κεντρώο χώρο αλλά χωρίς ακρότητες.

Ως πρόεδρος έχω όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό της ΝΔ δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Δημόσια Τηλεόραση και πρόσθεσε ότι το “μεταβατικός” έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο παραμονής του.

Είπε ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει τον μεσαίο δρόμο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, σημείωσε ότι όσο θα διαρκεί η μεταβατικότητα δεν μπορεί η ΝΔ να μην λειτουργεί και προανήγγειλε διαδικασίες προσδιορισμού της ταυτότητας αλλά και κομματικής ανασυγκρότησης. “Δεν διεκδίκησα ποτέ το περιβραχιόνιο, μου άρεσε πάντα να είμαι η ψυχή της παράταξης, γι αυτό και υπηρέτησα την παράταξη με τον οποιονδήποτε αρχηγό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ότι είχε διαφωνήσει με την εκλογή ηγεσίας από τον κάθε περαστικό που θα έδινε τα δύο ευρώ. Δεν πιστεύω σε ανοικτές διαδικασίες σε αυτά τα θέματα, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι η κομματική βάση θα έπρεπε να εκλέγει την ηγεσία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Για την συμφωνία με τους εταίρους ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε που τα μέτρα που έρχονται είναι υφεσιακά και πως η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν όρια στις αντοχές κάποιων κοινωνικών ομάδων και υπογράμμισε ότι το μνημόνιο δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό.

Αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις λέγοντας: “Είμαστε συναινετικοί, είμαστε της συνεννόησης, βάζουμε την χώρα πάνω από το κομματικό κόστος, όμως υπάρχουν κάποια όρια ανοχής που δεν πρέπει να ξεπερνά η κυβέρνηση ούτε η Ευρώπη. Πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να λέει ότι φέρνει μία συμφωνία που δεν την πιστεύει. Οι ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια ανοχής των κοινωνικών ομάδων”.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι το Μνημόνιο έχει την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου προσθέτοντας “Τα υφεσιακά μέτρα τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα, γιατί θα μπορούσε να κλείσει τη συμφωνία νωρίτερα”. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά “Η συμφωνία θα έπρεπε να είχε κλείσει. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες” εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του προς τον πρωθυπουργό για τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων απέναντί του. “Άλλο η συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη και άλλο η συνολική διακυβέρνηση, στην οποία διαφωνούμε” είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά η συμφωνία δεν έκλεισε γιατί δεν το ήθελε η Τρόικα η οποία συνέχεια ανέβαζε τις απαιτήσεις της επειδή υπήρχαν μπροστά εκλογές, ευνοώντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην αντιπολίτευση. Αντίθετα, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να κλείσει την συμφωνία που του έδωσαν.

Σημείωσε ότι στο τέλος είχε να επιλέξει ανάμεσα στην κακή συμφωνία και σε καμία συμφωνία, η καμία συμφωνία θα ήταν απόλυτη καταστροφή.

“Ο κ. Τσίπρας δεν φέρεται ως πρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ” υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι όποτε η Ν.Δ. πρόσφερε βοήθεια στον κ. Τσίπρα, την αρνήθηκε. δημοσκοπική αντοχή της κυβέρνησης, εξήγησε παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., αποδίδεται στον κ. Τσίπρα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατάφερε να ρίξει την ευθύνη της κακής συμφωνίας αποκλειστικά στους «κακούς» Ευρωπαίους.

ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας για τη δεδηλωμένη είπε χαρακτηριστικά ότι δεν χάνεται με τη μη ψήφιση ενός νομοσχεδίου αφού θα πρέπει πρώτα να έχει χαθεί από διαδικασία πρότασης δυσπιστίας ενώ τόνισε ότι η ψήφιση των μέτρων δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ή μη στην κυβέρνηση. Όπως είπε η μη ψήφιση των μέτρων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί θέμα αλλά όχι εκλογών αφού όπως είπε δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές.

Αναφορικά με τη φορολογία των αγροτών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για καταστροφικά μέτρα, αφήνοντας “ανοιχτό” το ενδεχόμενο καταψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου. “Θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση” τόνισε χαρακτηριστικά.

“Για βλάκα δεν τον έχω” είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίον κάλεσε να διαψεύσει ότι δεν έχει ως στόχο το Grexit και την επιστροφή στη δραχμή κάτι που όπως υποστήριξε συζητιέται στην Ευρώπη με αφορμή τα δύσκολα μέτρα που δέχθηκε να πάρει. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει θέση για να ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει Grexit.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας απάντησε ότι δεν έχει γίνει τέτοια πρόταση ενώ όπως υποστήριξε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται απαξιωτικά στη ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης φέρνοντας παράδειγμα το νομοσχέδιο για την παιδεία το οποίο είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από όσα πιστεύει η ΝΔ. “Εάν έχουμε πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας μακράς πνοής, θα προβληματιστούμε θετικά” είπε ωστόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας για προγραμματική συμφωνία μακράς πνοής.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ως καταστοφή χαρακτήρισε τις εκλογές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητώντας παράλληλα από τον πρωθυπουργό να μιλήσει για το διακύβευμά τους αν αυτές γίνουν. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξέφρασε τη σιγουριά ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει.

Πηγή: parapolitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer