Δύο μαγευτικά δημιουργήματα της φύσης στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης
Μελισσάνη και Δρογκαράτη, ένα φαντασμαγορικό θέαμα
Τουρισμός
19/06/2014 | 21:35

Στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης, γνωστής παραλιακής κωμόπολης της Κεφαλονιάς και λιμανιού με σημαντική εμπορική και τουριστική κίνηση, βρίσκονται δύο μαγευτικά δημιουργήματα της φύσης: το λιμναίο σπήλαιο Μελισσάνηςκαι το σπήλαιο Δρογκαράτης.

Το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, δυτικά της Σάμης, κοντά στον οικισμό του Καραβόμυλου, προσφέρει στους επισκέπτες ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τους υπέροχους ιριδισμούς των νερών, καθώς οι ακτίνες του ήλιου περνούν από το τμήμα της οροφής του σπηλαίου που έχει καταρρεύσει. Οι ανασκαφικές έρευνες στο χώρο του σπηλαίου έχουν φέρει στο φως αξιόλογα ευρήματα του 4ου και του 3ου αιώνα π.Χ. (στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου εκτίθενται πήλινος δίσκος με ανάγλυφη παράσταση κυκλικού χορού Νυμφών και πήλινο ειδώλιο Πανός). Η είσοδος στο λιμναίο σπήλαιο Μελισσάνης γίνεται μέσω υπόγειας διάβασης, ενώ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια αξέχαστη βαρκάδα στη λίμνη.

Το σπήλαιο Δρογκαράτης, νοτιοδυτικά της Σάμης, στη διαδρομή προς το χωριό Χαλιωτάτα, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή, καθώς οι σταλαγμίτες και οι σταλακτίτες που δημιουργούνται στο μεγαλοπρεπές αυτό εργαστήρι της γης εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια συνθέτουν ένα μοναδικό έργο γλυπτικής. Παράλληλα, ο τεχνητός φωτισμός του σπηλαίου δημιουργεί  μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Ένας κατηφορικός διάδρομος οδηγεί στην ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων αίθουσα του σπηλαίου Δρογκαράτης με την περίφημη ακουστική.

Ασφαλώς, τα δύο αυτά εντυπωσιακά σπήλαια δεν είναι τα μοναδικά αξιοθέατα της Σάμης και της ευρύτερης περιοχής. Η εκκλησία της Παναγίας (αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου), τα λείψανα των οχυρώσεων της αρχαίας Σάμης(από εδώ η θέα είναι υπέροχη), η εκκλησία των Αγίων Φανέντων (στον ομώνυμο λόφο), η μονή της Παναγίας των Αγριλίων (με μαγευτική θέα στη γύρω περιοχή και την Ιθάκη), ο όρμος Αντίσαμος (με γαλαζοπράσινα νερά) και η λίμνη του Καραβόμυλου (με υφάλμυρα νερά) συγκεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

drogarati

Πηγή: in.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer