Στον κατάμεστο, ολόφωτο και υπέροχα στολισμένο Ναό του χωριού
Μεγαλοπρεπής ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Παντελεήμονα Πουλάτων
Εκκλησία
27/07/2016 | 09:32

Στον κατάμεστο, ολόφωτο και υπέροχα στολισμένο Ναό συνλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πετεινάτος, ο οποίος μας μίλησε για τους συμβολισμούς του βίου και των θαυμάτων του Αγίου Παντελεήμονα, οι επίσης αρχιμανδρίτες Φώτιος Γαβριελάτος, Παΐσιος Παράσχης και Κυπριάνος Βουτσινάς, ο εφημέριος του χωριού μας Πατέρας Σπυρίδωνας Φλαμιάτος, ο συγχωριανός μας ιερέας Πατέρας Κωνσταντίνος Φλαμιάτος και οι ιερείς , Νικόλαος Δασκαλάκης, Ξενοφών Ζαρκάδας και Διονύσιος Κουρούκλης.

Εντυπωσιακή όπως πάντα η χορωδία που έψαλε τους εκκλησιαστικούς ύμνους σύμφωνα με την Κεφαλλονίτικη παράδοση, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα στους δρόμους του χωριού.

pantelehmonas-poylata (2)

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκαν σε όλους άρτος, κόλλυβα αλλά και εικόνες του Αγίου Παντελεήμονα και ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα των πιστών στον προαύλιο χώρο του Ναού με βραστή γίδα, προσφορά των κτηνοτρόφων του χωριού, άφθονο ντόπιο κρασί και χειροποίητα γλυκά. Επρόκειτο για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των κατοίκων των Πουλάτων, οι οποίοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στη θρησκευτική πανήγυρι και να φιλέψουν τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του πολιούχου μας.

Οι εργασίες για την πραγματοποίηση του τραπεζιού είχαν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι με τους εθελοντές να έχουν επιμεληθεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τόσο ως προς το φαγητό, όσο και ως προς την προετοιμασία του προαύλιου χώρου, αλλά και του εσωτερικού του Ναού, ο στολισμός του οποίου έγινε με δαπάνες οικογένειας του χωριού.

Η εκδήλωση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, όπου και πάλι εθελοντές αφαίρεσαν τα καζάνια και τα τραπεζοκαθίσματα (ευγενική παραχώρηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζερβάτων) και καθάρισαν το χώρο ώστε να είναι καθ’ όλα έτοιμος για την πρωινή Πανηγυρική Λειτουργία, ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

pantelehmonas-poylata (3) pantelehmonas-poylata (4) pantelehmonas-poylata (5) pantelehmonas-poylata (6) pantelehmonas-poylata (7) pantelehmonas-poylata (8) pantelehmonas-poylata (9) pantelehmonas-poylata (10) pantelehmonas-poylata (11) pantelehmonas-poylata (12) pantelehmonas-poylata (13) pantelehmonas-poylata (14) pantelehmonas-poylata (15) pantelehmonas-poylata (16) pantelehmonas-poylata (17) pantelehmonas-poylata (18) pantelehmonas-poylata (19) pantelehmonas-poylata (20)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer