Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΙΝ συνάντηση διαλόγου για τον τουρισμό.
Μεγάλη η συμμετοχή των φορέων του τουρισμού στη σύσκεψη της ΠΙΝ
Τουρισμός
18/12/2014 | 18:08

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΙΝ συνάντηση διαλόγου για τον τουρισμό με τη συμμετοχή εκπρόσωπων του τουρισμού υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ενώ τη βασική εισήγηση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτος. Η ανταπόκριση των φορέων ήταν μεγάλη ενώ συμμετείχαν ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ν. Πανδή, ο αντιπεριφερειάρχης φυσικών πόρων, ενέργειας και βιοτεχνίας Σ. Τσούκας, ο δήμαρχος της Κέρκυρας Κ. Νικολούζος και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους έκανε αναφορά στην τουριστική πολιτική της νέας περιφερειακής αρχής που αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στην προσεχή συνεδρίαση του Π.Σ ενώ θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συναντήσεις με τους φορείς του τουρισμού και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
«Έχουμε μπροστά μας, είπε ο περιφερειάρχης την επεξεργασία του νέου στρατηγικού σχεδίου της ΠΙΝ για την ανάπτυξη της οικονομίας, την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού της περιφέρειας, τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων».
«Επιπλέον μέσα από το ΣΕΣ 2014-20 που ξεκινάει άμεσα θα μας δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις απαιτούμενες πιστώσεις προκειμένου να κλείσουμε τα ανοιχτά ζητήματα του τουρισμού, με τη βοήθεια των φορέων και των τοπικών κοινωνιών.
Οφείλουμε να πολλαπλασιάσουμε τα πλεονεκτήματα μας και να μειώσουμε τα μειονεκτήματα μας, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι η περιφέρεια θα είναι σύμμαχος και συνεργάτης των τουριστικών φορέων».
Υπογειοποίηση δρόμου στο αεροδρόμιο
Παράλληλα ο περιφερειάρχης με αφορμή την συνάντηση για τον τουρισμό και τα θέματα που τέθησαν, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας οδικό έργο που συνδέεται με το αεροδρόμιο και το οποίο περιλαμβάνει την υπογειοποίηση του δρόμου μπροστά από το αεροδρόμιο, προκειμένου να λυθούν τα θέματα με την παράκαμψη και την μείωση του διαδρόμου.
Οι υποδομές σε πρώτη προτεραιότητα
Οι φορείς του τουρισμού έθεσαν κυρίως θέματα που αναφέρονται στις ελλείψεις των υποδομών, στα προβλήματα του αεροδρομίου, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία, στα προβλήματα της τουριστικής προβολής, στο χωροταξικό σχεδιασμό.
«Η συνάντηση αυτή θα έχει συνέχεια και θα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε μαζί την εικόνα της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων», κατέληξε ο περιφερειάρχης.

perifereia_tourismos2

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer