Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία συγκρότησης ενός κοινωνικού μετώπου για την ανατροπή της σκληρής λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση
Μήνυμα της “Κοινωνικής Συμφωνίας” για την Πρωτομαγιά
Πολιτική
02/05/2013 | 10:22

«Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία συγκρότησης ενός κοινωνικού μετώπου για την ανατροπή της σκληρής λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση.

Όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν ένα εργασιακό μεσαίωνα. Πάνω από 1.600.000   άνεργοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα για μια θέση εργασίας. Η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία έχει γίνει πια κανόνας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι βιώνουν το φόβο για την άμεση απόλυση.

Η νέα γενιά μεταναστεύει και η Ελλάδα στερείται  το επιστημονικό της δυναμικό.

Το χτύπημα κάθε κοινωνικής κατάκτησης, η κατάργηση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και η περιφρόνηση των διεθνών συμβάσεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων  συνθέτουν την εικόνα αυτής της Πρωτομαγιάς.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» δεν έπαψε να καταγγέλλει την καταστροφική κυβερνητική πολιτική που βαθαίνει την ύφεση, αποδιαρθρώνει κάθε παραγωγικό ιστό, καταστρέφει την μικρομεσαία επιχείρηση και οδηγεί την κοινωνία σε απόγνωση.

Οι εργαζόμενοι των χωρών του Νότου, σε συνεργασία με τους εργαζομένους του Βορρά, οφείλουν να  ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας και να συντονίσουν τους κοινωνικούς αγώνες για να ανατρέψουν την απάνθρωπη πολιτική η οποία  δεν έχει σχέση με τις ανάγκες των λαών αλλά των αγορών και των κερδοσκόπων που λεηλατούν τον παραγωγικό πλούτο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer